Arabische Europese Liga

Lancering Amazigh TV

15 january, 2007

Afgelopen zaterdag is de internetzender Amazigh TV van start gegaan. De zender heeft zichzelf ten doel gesteld om een emanciperende rol te gaan spelen vanuit de beleveniswereld van de Amazigh gemeenschap. De Amazigh taal speelt hierbij een belangrijke rol.

Op de Marokkaanse staatstelevisie wordt er al in beperkte schaal uitgezonden in het T'mazight, maar Amazigh TV onderscheidt zich hiervan omdat het met name in het T'mazight zal uitzenden. De Wat het project bijzonder maakt is dat het een particuliere initiatiatief is vanuit de gemeeschap zelf, 100% subsidievrij is en een project is van de diaspora in Europa.

De Arabisch-Europese Liga verwelkomt het initiatief en ziet het belang van een televisiezender als instrument voor het vormen van de eigen identiteit.Vanuit de eigen culturele belevenis kan het project bijdragen aan de integratie van veel leden van onze gemeenschap.

De Amazigh-gemeenschappen vormen een belangrijke onderdeel van de Arabische natie.Als geëmancipeerde burgers kunnen ze in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen in de Arabische wereld zoals ze dat altijd hebben gedaan.