Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 15-01-2007

TILBURG, 15 januari 2007

Vier autos beschadigd bij verkeersongeval

TILBURG Gistermiddag ontstond er op de Ringbaan Zuid een verkeersongeval waarbij vier autos beschadigd raakten. Een van de bestuurders, een 32 jarige man uit Tilburg liep ten gevolge van het ongeval nekletsel op.

Tegen 16.30 uur reed een 20 jarige automobilist uit Tilburg over de Ringbaan Zuid in de richting van de Laarstraat. Voor hem in dezelfde richting reden drie personenautos. Door de noodzaak van het verkeer remden de drie voor hem rijdende voertuigen. Op dat moment was de 20 jarige bestuurder niet in staat zijn auto tijdig tot stilstand te brengen. Hierdoor botste hij op zijn voorganger die vervolgens tegen zijn voorganger reed. Er ontstond een kettingbotsing waarbij vier autos beschadigd raakten. Een van de bestuurders liep ten gevolge van de aanrijding letsel aan zijn nek op.

Aanzienlijke buit bij woninginbraken

TILBURG De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar aanleiding van enkele woninginbraken die gisteravond en vannacht binnen het district plaats gevonden hebben. Bij twee van deze inbraken was de buit aanzienlijk.

TILBURG - Gisteravond bezochten ongenode een woning in de Schrasserstraat. Toen de 44 jarige bewoonster thuis kwam ontdekte ze dat de woonkamer op de benedenverdieping doorzocht was. Onderzoek wees uit dat de daders via een raam op de eerste verdieping het pand betreden waren. Uit een van de slaapkamers was een aanzienlijk geldbedrag verdwenen.

BERKEL-ENSCHOT Uit een woning in de Vlierlaan zijn onbekenden er vanmorgen met de auto, een blauw gekleurde Opel Vectra, gekentekend 24-LJ-GK, van de 62 jarige aangever vandoor gegaan. De auto stond geparkeerd op de oprit van de woning. De bewoner, een 51 jarige man trof zijn auto, die ook op de oprit geparkeerd stond, met open portieren op de openbare weg aan. Onderzoek in de woning wees uit dat de daders via een klepraampje de toegang hadden verkregen. In de woning werd het pand doorzocht waarbij onder andere de autosleutels van de Opel buit gemaakt werden.

Politie ruimt hennepkwekerij

TILBURG De politie stelde vanmorgen om 01.00 uur een onderzoek in, in een woning in de Hasseltstraat. Aanleiding hiertoe was het feit dat omwonenden vreemde geluiden hoorden, afkomstig uit het leegstaande pand. Bij aankomst bleek het slot van de voordeur geforceerd te zijn. In de woning troffen de agenten in de kelderruimte twee vol in bedrijf zijnde hennepkwekerijen aan. Zowel de hennepplanten, in totaal 420 stuks, als de bijbehorende attributen werden in beslag genomen. Tegen de exploitanten stelt de politie een onderzoek in.

De Tilburgse politie ruimt wekelijks gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden regelmatig plantages ontdekt tijdens de reguliere surveillances. Er wordt een hoge prioriteit aangegeven omdat kwekerijen vaak brandgevaarlijk zijn. Tevens is er dikwijls sprake van diefstal van elektriciteit en is er een relatie met georganiseerde misdaad. Vorig jaar werd onder regie van de gemeente Tilburg door alle betrokken partijen een convenant afgesloten. het beleid is dat het huurcontract van wietkwekers wordt beëindigd.

Politie controleert dronken bestuurder

TILBURG Bij circa 15% van alle verkeersongevallen is er drank in het spel. Dat betekent dat er ieder jaar door alcohol 150 tot 200 doden vallen en er 3000 tot 4000 mensen in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeval. Daarom controleert de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie nadrukkelijk op alcohol in het verkeer.

De politie heeft vanmorgen op de Kempenbaan een 51 jarige automobilist uit Tilburg aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau namen de agenten een ademtest af waaruit bleek dat hij ruim drie maal de toegestane waarde namelijk 725 ug/l, zijnde 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 8 uren mocht hij vertrekken.

Politie onderzoekt beroving

TILBURG: Vanmiddag is omstreeks 12.30 uur een 21-jarige Tilburgse op het Calandhof door een nog onbekende straatrover, die haar bedreigde met een mes, beroofd van haar portemonnee.

Het slachtoffer liep op dat moment tussen de appartementscomplexen van het Calandshof en het Eisingahof. Plotseling kwam een onbekende man tevoorschijn. Hij ging op circa een halve meter van haar vandaan staan, trok een mes en eiste haar portemonnee. Het slachtoffer voelde zich zodanig bedreigd dat zij haar beurs afgaf. De dader liep vervolgens weg in de richting van het Calandhof. Het zou gaan om een blanke man, lengte ongeveer 1.80 meter. Hij droeg een zwarte jas en een zwart blauw petje met daarop witte letters. In de portemonnee zat een geldbedrag en enkele pasjes. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Geef zakkenrollers geen kans

TILBURG Vanmorgen deed een 59 jarige vrouw uit Tilburg aangifte van zakkenrollerij. Het slachtoffer wilde zaterdag 13 januari jl. gebruik maken van het openbaar vervoer. Omdat de vrouw niet op de hoogte was van de werking van de ticketautomaat, werd ze op het Centraal Station aan de Spoorlaan bijgestaan door een onbekende man van middelbare leeftijd. Nadat ze met behulp van de man een kaartje had gekocht, liep ze via het perron richting trein. In de trein kwam ze tot de ontdekking dat haar portemonnee weg was.

Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Juist wanneer u het naar uw zin heeft of druk bezig bent, komt de zakkenroller de pret bederven. In drukke winkelstraten, op de markt, in het station, tijdens een concert, in de bioscoop of in een druk bezocht café, haalt hij of zij (waardevolle) spullen uit uw tassen of zakken. Geef zakkenrollers geen kans. Tref voorzorgsmaatregelen en waarschuw omstanders wanneer het u toch overkomt. Probeer het signalement van de vermoedelijke dader te onthouden en geef dat door aan de politie. Want ook bij zakkenrollerij is het belangrijk dat u daar altijd aangifte van doet.

Auteur: Desiree Brabers