Gemeente Geldrop-Mierlo


INSPRAAKAVOND HERINRICHTING OMGEVING HUIZE BETHANIË

De bestaande, veelal verouderde bebouwing van Huize Bethanië voldoet niet meer aan de huidige bouwtechnische/functionele eisen en wensen van (toekomstige) bewoners/gebruikers. Daarom hebben woningbouwvereniging Compaen, de zorginstelling Savant en de gemeente het initiatief genomen om deze omgeving opnieuw in te richten en de bestaande bebouwing te slopen. Op woensdag 17 januari lichten we de plannen toe tijdens een inspraakavond. De avond vindt plaats in zaal De Vliegert, Heer van Rodestraat 109a in Mierlo en begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom.

HET PLAN
Wij zijn van plan om 32 plaatsen te bouwen voor oudere mensen met geheugenstoornissen, vijf tijdelijke opvangkamers en ondersteunende voorzieningen (onder andere een recreatiezaal, stilteruimte, keuken en ruimten voor personeel). Verder worden er 34 wooneenheden gebouwd voor senioren met een zorgbehoefte en 66 appartementen voor senioren. Ook het huidige medisch centrum en een lokaal zorgloket komen in het nieuwe complex. De nieuwbouw bestaat uit twee afzonderlijke gebouwen: het zorgcomplex en 66 wooneenheden (de buitenring).

De maatschappelijke (gemeenschappelijke) ruimten liggen aan de kant van de Heer van Scherpenzeelweg en de Bisschop van Mierlostraat. De woningen/woonruimten liggen voor het merendeel verder van de weg en meer centraal in het bouwplan. Tussen het zorgcentrum en de buitenring wordt een groene langzaam verkeersroute aangelegd. Deze groene zone vormt een gezamenlijke groenvoorziening waar de bewoners uitzicht op hebben.

Het zorgcentrum bestaat uit drie bouwlagen en een kap. Het gebouw wordt uitgevoerd in een carrévorm, waardoor een binnenruimte ontstaat. De overige wooneenheden aan de rand van het gebouw bestaan uit drie bouwlagen. Deze worden echter zonder kap uitgevoerd. De omliggende, bestaande woonbebouwing bestaat uit twee bouwlagen met een kap. Hierdoor blijft het verschil in bouwhoogte gering. Het gebied wordt aangesloten op de Bisschop van Mierlostraat en de Heer van Scherpenzeelweg.

INSPRAAKAVOND
Tijdens de inspraakavond op woensdag 17 januari lichten we het plan toe, is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar van gedachten te wisselen over de voorgenomen nieuwbouw. Burgemeester en Wethouders betrekken de resultaten van de inspraakprocedure bij hun beslissing, om daarna voor het project vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan (artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening). Het plan ligt dan opnieuw ter inzage.

TER INZAGE
De schetsplannen voor de nieuwbouw liggen met ingang van 20 december zes weken ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Hofstraat 4 in Geldrop (van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur). Wilt u het plan op een ander tijdstip inzien, dan kunt u een afspraak maken met Mart Jacobs, telefoon (040) 289 37 58.

U kunt ook bij Mart Jacobs terecht om binnen de periode van de ter inzageligging uw reactie op het plan mondeling kenbaar te maken. Verder kunt u binnen die termijn schriftelijke zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.