Gemeente Harlingen

Oranje Fonds reikt eerste Buurtcadeau uit in Harlingen 12-1-2007
Het Oranje Fonds, het grootste fonds op sociaal gebied, verrast Belangenvereniging Het Havenkwartier in Harlingen op 17 januari met het Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van EUR 2.500. Het Oranje Fonds doet dit in samenhang met de Nationale Postcode Loterij. In buurten waar de Straatprijs valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten, samenwerken en initiatieven ontplooien zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt.
In samenhang met de Nationale Postcode Loterij verrast het Oranje Fonds dit jaar in de buurten waar de Straatprijs is gevallen, een lokale organisatie die valt binnen het werkterrein van het Oranje Fonds met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij EUR 2.500 te besteden. Ook krijgen zij EUR 1.250 om het Oranje Fonds Buurtfeest te organiseren. Zo kan de hele buurt zien waaraan het Oranje Fonds Buurtcadeau is besteed én is het een feestelijke gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

In Harlingen zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. "In samenwerking met de gemeente en een aantal initiatiefnemers uit de buurt zullen we een stukje land inrichten als speeltuin voor de kinderen," aldus Wouter van den Brand van Het Havenkwartier. "Alle buurtbewoners werken graag mee aan dit initiatief." Het speeltuintje zal later in het jaar feestelijk worden geopend.