Gemeente Delft

Gemeenteraad organiseert themabijeenkomst over WMO

De gemeenteraad organiseert op dinsdag 23 januari 2007 een openbare themabijeenkomst over de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in Delft. Doel is te leren van de ervaringen van enkele andere gemeenten (onder andere Dordrecht en Breda) bij de invoering en van de visie van verschillende koepelorganisaties die bij de WMO zijn betrokken. De avond vindt plaats in de aula van de TU, Mekelweg 5 en begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor belangenorganisaties en overige geĂŻnteresseerden.

Op 30 november heeft de gemeenteraad de WMO-verordening vastgesteld. Deze beperkt zich tot de voorzieningen uit de 'oude' Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) en de hulp bij het huishouden. In 2007 vindt een brede discussie plaats en komt er ook een nieuwe brede verordening, die vanaf 2008 van kracht is. Speerpunten voor de raad in die nieuwe verordening zijn: participatiebeleid, mantelzorg en vrijwilligers en Persoonsgebonden Budget (PGB) en eigen bijdrage. De themabijeenkomst is voor de raad een bouwsteen om te komen tot de nieuwe verordening. Op 22 februari stelt de raad, als basis voor het nieuwe beleid, een startnotitie WMO-beleid vast.

Mensen die de themabijeenkomst willen bijwonen kunnen zich tot 17 januari aanmelden bij de griffie via griffie@delft.nl, of per post: Gemeente Delft, t.a.v. raadsgriffie, Postbus 78, 2600 ME Delft.



Gemeente Delft