Ingezonden persbericht


Persbericht

TUMULTdebat: de burgerbuddy Of: Het bal der buitengeslotenen

TUMULT organiseert op woensdag 17 januari een debat

DE BURGERBUDDY Of: Het bal der buitengeslotenen

Locatie: LHC, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Aanvang 20.00 uur. Entree: ¤ 5,

Door wie wordt Nederland bestuurd? Grof gezegd door een kaste van blanke, hoger opgeleide mannen uit de Randstad. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Maar of je nu kijkt naar politici, beleidsambtenaren of ziekenhuisdirecteuren; het algemene patroon is glashelder. Een enorm deel van de bevolking is amper vertegenwoordigd. Veel mensen laten hooguit bij verkiezingen hun stem horen. En vaak zelfs dan niet. Kunnen burgerbuddies helpen?

Onder voorzitterschap van Tarik Yousif discussiëren politici , o.a. Harry van Bommel, SP, andere direct betrokkenen, en buddies.

De Burgerbuddy vindt dat er al genoeg wordt geklaagd over de kloof tussen de overheid en de man in de straat. We kunnen als burgers ook van onze kant over de kloof heen springen om politici en ambtenaren een handje te helpen! Inmiddels hebben bijna honderd ambtenaren en politici zich door een burgerbuddy laten adopteren. En niet de minste. Harry van Bommel, Rita Verdonk, Pieter van Geel; de Burgerbuddy heeft ze stuk voor stuk aan een maatje geholpen. De vraag is natuurlijk: helpt het? Kan de kloof overbrugd worden? Wat hebben politici daaraan? Wat hebben wij burgers eraan? Het afgelopen jaar zal dus kritisch tegen het licht worden gehouden: zo neemt een externe expert de Burgerbuddy de maat. Maar bovenal bent u uitgenodigd om actief mee te praten. Wie wordt er buitengesloten? En wat wilt u daaraan doen?

TUMULT & Burgerbuddy www.burgerbuddy.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fetsje Luimstra 030-2332430/fetsjeluimstra@tumultdebat.nl

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de nieuwsbrief op www.tumultdebat.nl.

St. Utrechts Debatcentrum TUMULT
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht
Kantoor: Wijde Doelen 11, Utrecht. Post: Postbus 411, 3500 AK Utrecht T. 030 2332430 F. 030 2232581 website: http//www.TUMULTdebat.nl