Provincie Utrecht

Staten gaan samenwerken met de Burgerbuddy

PS: Provinciale Staten gaan samenwerken met de Burgerbuddy

16-1-2007 -

De lijsttrekkers van de partijen van de provincie Utrecht nemen een burgerbuddy. Het idee achter de Burgerbuddy is dat de kloof tussen politiek en burgers wordt verkleind wanneer burgers een politicus of ambtenaar adopteren. De Provincie vindt het een interessant instrument en gaat het komende half jaar de samenwerking met de Burgerbuddy aan. Aanstaande woensdagavond 17 januari maakt de Provincie dit officieel bekend tijdens een debatavond over het nut van burgerparticipatie. Debaters zijn onder andere Harry van Bommel en Lotfi Haddi, de voormalige burgerbuddy van Rita Verdonk. De lijsttrekkers van diverse partijen zullen meedebatteren over dit thema. De provincie Utrecht is de eerste en enige provincie die met burgerbuddy's gaat werken.

De burgerbuddy's uit Utrecht worden gekoppeld aan een bestuurder van de Provincie met als doel deze te steunen. Dit kan in de vorm van gesprekken, maar een andere communicatievorm is ook mogelijk. De ene burgerbuddy zal vooral een maatje zijn, de volgende een bron van inspiratie en een derde zal de bestuurder laten reflecteren op zijn of haar werk. De manier waarop de samenwerking gestalte krijgt, zal per lijsttrekker en burgerbuddy verschillen.

Selectie tijdens de start van de verkiezingscampagne op donderdag 1 februari
Op 7 maart vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats. Tijdens de officiële aftrap van de verkiezingscampagne op donderdagmiddag 1 februari maken de lijstrekkers in een speeddate kennis met een aantal mogelijke burgerbuddy's om zo een geschikte burgerbuddy uit te zoeken. Op die middag zullen ook de lijstrekkers gepresenteerd worden en zal er een toelichting gegeven worden op alle campagne-activiteiten.