Politie Haaglanden

Persberichten 17 januari

Haaglanden, 17-01-2007

Verkeerscontrole: kwart bestuurders op de bon
Den Haag Een op de vier automobilisten werd dinsdag 16 januari tijdens een verkeerscontrole op het Maduroplein op de bon geslingerd. De controle duurde van 13.30 uur tot 16.30 uur. Honderd autos werden gecontroleerd. Er zijn 26 bekeuringen uitgeschreven. Elf van die bekeuringen betroffen bestuurders die linksaf sloegen waar dat niet was toegestaan en tien automobilisten wilden niet direct hun rijbewijs laten zien.

Tegen de middelste boom
Den Haag Een dronken automobilist is woensdagochtend 17 januari op de Scheveningseweg tegen een boom gereden. Om 5.45 uur troffen agenten de BMW van de 59-jarige bestuurder aan. De bestuurder bleek beschonken: hij blies 835 ugl. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Zakkenrollers aangehouden
Den Haag - Agenten werden dinsdagmiddag rond 15.30 uur aangesproken door twee dames. De ene vrouw was slachtoffer geworden van een poging zakkenrollerij in de Grote Markstraat en de andere vrouw was in de 1e Haagport bestolen van haar mobiele telefoon. Beiden verklaarden dat dit was gedaan door drie jongetjes van circa 11 jaar oud. Op basis van de signalementen gingen de agenten op onderzoek uit en vonden zij het drietal. Bij het zien van de politie zetten de jongens het op een rennen, maar ze konden al snel in de kraag worden gevat. De verdachten waren afkomstig uit Roemenië en werden overgebracht naar het bureau. Bij de fouillering kwamen hoeveelheden geld tevoorschijn. Zelfs in de broeksbanden waren opgerolde geldbedragen genaaid.

Automobilist rijdt door na aanrijding
Den Haag - Een 13-jarige jongen uit Den Haag liep bij een aanrijding op de Parallelweg dinsdag rond 17.45 uur een beenbreuk op. De jongen stak over om de tram te halen, maar negeerde het rode verkeerslicht. Op dat moment werd hij aangereden door een automobilist. Getuigen vertelden dat de bestuurder uit de auto stapte, de jongeman uitschold en vervolgens doorreed. De politie kon de bestuurder achterhalen. Het bleek een 18-jarige Hagenaar. De beginnende bestuurder bekende het misdrijf. De auto werd in beslag genomen en de verdachte is aangehouden.

Tien overtreders op de bon
Den Haag - Dinsdagavond 16 januari vanaf 19.00 uur hield de politie zowel op de Paul Krugerlaan als op de Fruitweg een alcoholcontrole. In totaal legden 251 bestuurders een blaastest af; geen van hen had teveel alcohol gedronken. Wel werden tien bekeuringen uitgedeeld (roodlicht, niet dragen van een helm, niet dragen van de autogordel en diverse andere verkeersovertredingen. Een van de verdachte (personalia onbekend) stond gesignaleerd voor 433,- aan openstaande boetes en werd aangehouden.

Fietsendief aangehouden
Den Haag - Een 31-jarige Hagenaar was zich dinsdagavond 16 januari niet bewust van het feit dat beveiligingscamera's vastlegden dat hij rond 21.00 uur op het Stationsplein een damesfiets pikte en wegreed in de richting van de Vaillantlaan. Politieagenten gingen die richting op en zagen de verdachte rijden en hielden hem aan.

Twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal
Den Haag De politie hield twee Haagse meisjes van 8 jaar en 11 jaar aan omdat zij dinsdag 16 januari omstreeks 17.15 uur goederen uit een speelgoedzaak aan de Waldorpstraat wilde meenemen zonder af te rekenen. De meisjes hadden voor een bedrag van ruim 100,- aan spullen bij zich. De meisjes moesten de spullen afgeven en moesten mee naar het politiebureau waar zij na een gesprek met de ouders erbij, naar huis mochten.

Overtreden maximum snelheid
Den Haag Een 25-jarige Hagenaar kon met een boete naar huis toen hij woensdag 17 januari omstreeks 00.15 uur met een gemiddelde snelheid van 80 km per uur over de Erasmusweg reed. De toegestane snelheid is daar 50 km per uur.

Val op fiets verlicht
Wassenaar - Dinsdagavond 16 januari tussen 19.15 uur en 20.15 uur hield de politie een verlichtingscontrole op de kruising Rijksstraatweg met de Lange Kerkdam. Maar drie fietsers kregen een bekeuring voor het niet voeren van de juiste fietsverlichting. De bekeuring voor rijden zonder de juiste verlichting bedraagt 20 euro. Politie Haaglanden controleert deze donkere dagen regelmatig op het voeren van fietsverlichting, dit ook in het kader van onze actie: Val op! fiets verlicht

Losse uitstekende en scherpe delen
Wassenaar - Tijdens een verkeerscontrole van de politie op dinsdag 16 januari rond 08.30 uur, kon een 32-jarige man uit Polen een bekeuring van 130 euro in ontvangst nemen. Hij reed over de Rijksstraatweg met een auto waaruit scherpe en enkele losse delen staken. De deuren sloten ook niet goed. De man betaalde aan het bureau direct de bekeuring.

Beginnend biker betrapt auto-inbrekers
Voorburg Tijdens zijn eerste dienst als biker van de politie betrapte een agent dinsdagnacht 17 januari rond 04.00 uur twee mannen van 41 jaar uit Polen op heterdaad. De agent zag de mannen op de Fonteynenburghlaan bij een auto staan. Hij besloot hen aan te spreken en zag toen dat één van de mannen een autoradio onder zijn arm droeg en dat de andere een rugzak om had. Toen hij ze aanhield, ontstond er een worsteling tussen de drie, waarbij de agent zijn pepperspray moest gebruiken. De verdachten konden toch ontsnappen, maar niet voor lang. De politie zocht met meerdere eenheden op een sportveld in de omgeving. Een collega van de biker zag ineens een paar schoenen in de bosjes liggen. Al snel bleek dat deze schoenen vastzaten aan een van verdachten die zich trachtte te verstoppen. Een andere politie-eenheid kon de tweede verdachte in de Heeswijckstraat aanhouden. De verdachten hadden vier autoradios en navigatiesystemen buit gemaakt. Deze goederen kunnen terug naar de eigenaren. De verdachten zitten nog vast.

Man vermist (getuigen gezocht)
De Lier ( Westland ) - Sinds maandag 15 januari wordt de 48-jarige Martin van Vliet vermist. Deze man heeft in depressieve toestand de woning aan de Van Alkemadestraat in De Lier verlaten. De man is depressief en is en sinds maandag gisteren 15 januari vanaf 11.00 uur niet meer gezien. Hij rijdt in een groene personenauto, merk Citroen DS (snoek) met zwart dak voorzien van kenteken DH-04-25. Een ieder die informatie heeft over de heer Van Vliet of weet waar hij op dit moment verblijft wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van Politie Haaglanden Bureau Naaldwijk (Westland) via telefoonnummer 0900-8844.

In de sloot
Poeldijk Een 42-jarige automobilist uit Monster belandde dinsdag 16 januari om 21.45 uur met zijn auto in de sloot van de Arckelweg. Door nog onbekende oorzaak verloor de onfortuinlijke automobilist de macht over het stuur en reed hij pardoes de sloot in. De man kwam met de schrik vrij. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Fietser gewond
Wateringen Een hoogzwangere 31-jarige fietster uit Wateringen is dinsdag 16 januari op de Dorpskade aangereden door een 35-jarige automobilist uit Wateringen. De automobilist gaf de fietser nabij de kruising met de Windmolen geen voorrang waardoor zij ten val kwam. De GGD heeft de vrouw met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Vrouw red weggegooide puppy uit sloot, politie zoekt getuigen s-Gravenzande Een 35-jarige vrouw uit s-Gravenzande heeft dinsdag 16 januari om 11.00 uur uit het water langs de Groeneweg een vuilniszak gehaald met daarin twee puppies. De Westlandse zag, toen zij met haar auto op de Groeneweg reed, een groene Mazda met daarin twee mannen stoppen. Een van de mannen gooide een vuilniszak in het water. De vrouw vertrouwde het niet en besloot te kijken wat er in de vuilniszakken zat. Zij kon haar ogen niet geloven toen zij twee puppys in de vuilniszak vond. Een puppy leefde nog. Een dierenarts heeft het hondje onderzocht en het diertje bleek gezond te zijn. De Westlandse heeft zich als pleegmoeder opgeworpen voor de boxer die inmiddels de naam Sam gekregen heeft. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de recherche van politiebureau Midden Delfland via: 0900 - 8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Fietsverlichtingscontrole in Delft
Delft Tijdens een fietsverlichtingscontrole op dinsdag 16 januari tussen 07.30 en 08.00 uur kregen acht fietsers een bekeuring wegens rijden zonder licht. Positief was dat echt het merendeel van alle fietsers die de controlepost passeerden wel de juiste fietsverlichting voerde.

Worst in broekspijp
Delft Politieagenten hielden dinsdag 16 januari om 11.30 uur in een winkel aan de Vrijheidslaan een 34-jarie Delftenaar aan. De man nam enkele etenswaren mee zonder daarvoor te betalen. Aan het bureau visten agenten nog een cervelaatworst uit een van zijn broekspijpen. De man kreeg een proces-verbaal.

Misverstand eindigt toch in de cel
Delft Agenten van Bureau Delft kregen maandagavond 15 januari om 22.00 uur een melding dat een man trachtte in te breken in een woning aan het Oostblok. De verdachte was een vrouw met rood haar. Politieagenten constateerden dat de ruit van de voordeur in diggelen lag. Nadat zij door de verbroken ruit de woning betraden troffen zijn in de woning een vrouw met rood haar. Toen de agenten verder keken troffen zij onder het bed een 27-jarige Hagenaar aan. De politie hield zowel de vrouw als de man aan. Eenmaal buiten nam de man plotseling de benen en sprong in een sloot. Een van de agenten wist de man in de sloot te achterhalen en nam de drijfnatte man mee naar het bureau. De vrouw wist in het tumult te ontkomen. Aan het bureau bleek het hele verhaal een groot misverstand was. De bewoner van het huis en de aangetroffen bezoekers kenden elkaar, alleen had het stel geen sleutel waarna zij besloten een ruit te verbreken. Voor de 37-jarige Hagenaar kreeg het hele verhaal toch nog een naar staartje. De man had nog 30 dagen gevangenisstraf openstaan. Hij werd alsnog ingesloten.

Beveiliging betrapt parfumdieven
Zoetermeer - Een beveiligingsbeambte van een winkel aan de Amsterdamstraat zag dinsdag 17 januari een 21-jarige Zoetermeerder een flesje parfum in zijn zak steken. Toen de verdachte doorhad dat hij betrapt was, gaf hij het flesje snel aan een 21-jarige vrouw uit Zoetermeer die bij hem was. Zij verstopte het flesje in een stelling. De inmiddels gealarmeerde politieagenten namen de twee mee naar het politiebureau en daar bekende het duo de diefstal, evenals de diefstal van meerdere flessen parfum uit een parfumeriezaak aan de Driekant op 15 november. Op dit moment zitten zij nog in de cel.

Veel overtredingen bij verkeerscontrole
Zoetermeer - De politie hield dinsdag 16 januari tussen 16.15 uur en 17.45 uur een verkeerscontrole op de Franklinstraat. In totaal controleerde zij 50 automobilisten. Veertien bestuurders kregen een bon. Twee keer bleek een voertuig niet verzekerd, twee automobilisten droegen geen gordel, vijf konden geen rijbewijs tonen, één bestuurder belde mobiel tijdens het rijden, één reed met een verlopen APK, twee keer voldeed het rijbewijs niet aan de gestelde eisen en één bestuurder had niet de juiste kentekenplaten op de aanhanger.

Fietsster raakt gewond bij val
Zoetermeer - Een 51-jarige vrouw uit Zoetemeer raakte dinsdag 16 januari rond 09.00 gewond tijdens een val van haar fiets op het Hemelsblauw. De ambulance vervoerde het slachtoffer met arm en schouderklachten naar het ziekenhuis en de politieagenten brachten haar fiets naar huis.

Snelheidscontrole op de Oostweg
Zoetermeer - De politie hield dinsdag 16 januari tussen 18.30 en 23.00 uur een snelheidscontrole met de lasergun op de Oostweg. Van de 695 passanten overtraden 14 bestuurders de maximumsnelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/u. Verder kreeg nog één bestuurder een bon voor het mobiel bellen tijdens het rijden.