Gemeente Coevorden

Sloop in Centrum Coevorden in volle gang

Sloop in het Bogas-gebied in Coevorden De uitvoering van het Masterplan Centrum Coevorden is in volle gang. Met de start van de sloopwerkzaamheden is de volgende fase van de herinrichting van de Coevorder binnenstad aangebroken.

Na de sloop van de voormalige brandweerkazerne doen aan de zuidkant van de binnenstad de sloopmachines hun werk. Zo is vorige week de voormalige Melkfabriek aan de Melkkade met dr grond gelijk gemaakt. Ook in de Bentheimerstraat is het eerste pand van het voormalige advocatenkantoor gesloopt.

Archeologisch onderzoek

Eind januari beginnen archeologische werkzaamheden in dit centrumgebied. Aan de westkant van de Bentheimerstraat worden opgravingen gedaan. Zodra de panden aan de Spoorhavenstraat 7 en 9 gesloopt zijn, begint hier het archeologisch onderzoek. In dit stadium hebben archeologen de gelegenheid om uitgebreid onderzoek te doen om zodoende nog meer te weten komen over de grote historie van de vestingstad.

Op de westkant van de Bentheimerstraat zijn in het nieuwe plan appartementen en een nieuwe binnenhaven gepland. In de loop van volgend jaar wordt aan de andere kant, de oostzijde van de Bentheimerstraat archeologisch onderzoek gedaan op de plaats waar vroeger de bioscoop van Holman stond. Verder worden aan deze kant drie proefsleuven gegraven. Door een proefsleuf te graven, wordt duidelijk of het nodig is om daar nog opgravingen te doen.

Sloop in Bogas: de oude Melkfabriek

Planning sloop

In de komende weken gaat de sloop van diverse panden onverminderd door. In het onderstaande schema een overzicht van de panden die de komende weken plaats maken voor nieuwe bebouwing en voor de nieuw aan te leggen binnenhavens. Vanaf half april wordt begonnen met het uitgraven van de havens aan weerszijden van de Bentheimerstraat. Daarmee worden de contouren van het nieuwe woongebied al zichtbaar.

Te slopen panden Week
Spoorhavenstraat 7, 9 en 11 2,3
Oostersingel 2, 3, 4 4
Koesteeg schuur 5
Koesteeg fietsenhandel 5,6
Melkkade 22 6
Melkkade 24 7
Melkkade 26 7
Oosterstraat schuur 8