Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 17-01-2007

Fietsverlichtingscontrole

HOUTEN Op het Onderdoor en het Schonenburgseind heeft de politie dinsdag een fietsverlichtingscontrole gehouden. Van 19.00 tot 21.00 uur kregen zeventien fietsers een bekeuring omdat ze onvoldoende of geen verlichting voerden. Agenten constateerden dat de meeste fietsers hun verlichting wél in orde hadden.

Aanrijding

NIEUWEGEIN Op de Ravenswade heeft dinsdag 16 januari een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietsster.

Omstreeks 16.45 uur kreeg de politie de melding van het ongeval. Een 36-jarige automobilist uit Houten reed over de Ravenswade en gaf geen voorrang aan een 34-jarige fietsster uit Houten. De vrouw werd geschept door de auto en belandde op de weg. Ze is met onbekend letsel per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

Bromfietser gewond

VIANEN Op de Middelwaard is een bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding.

De politie kreeg om 16.55 uur een melding van het ongeval. Het bleek dat een 40-jarige automobilist uit Kedichem en een 43-jarige bromfietser uit Langerak allebei in de richting van Lexmond reden. De automobilist maakte een stuurbeweging om een dijk af te kunnen rijden en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Die kwam ten val. De man is met gezichts- en ribletsel per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

Autokrakers ontkomen

NIEUWEGEIN Op de Vuurscheschans hebben twee jongens ingebroken in een op een parkeerterrein geparkeerde auto. Omstreeks 15.05 uur zagen getuigen twee jongens op een scooter richting de auto rijden. De passagier sloeg de ruit van een auto in en stal een navigatiesysteem. De getuige greep in en pakte één van de verdachten vast. Helaas kreeg de man geen hulp van omstanders en konden de verdachten alsnog ontkomen.

Signalementen:

Passagier: blanke jongen van 16-17 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, blond haar, normaal postuur, droeg een grijze joggingbroek en zwarte jas.

Bestuurder: blanke jongen die een blauwe spijkerbroek droeg.

Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.