Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Vader en dochter naar ziekenhuis na verkeersongeval
Publicatiedatum: 17-1-2007 12:18:51

Doesburg - Een 47-jarige automobilist uit Doesburg en zijn 13-jarige dochter zijn dinsdagavond voor controle naar het ziekenhuis gebracht nadat ze betrokken waren bij een verkeersongeval op de kruising van de Didamseweg en de Angerloseweg in hun woonplaats. De andere partij, een 24-jarige Didammer, was met de schrik vrij gekomen. Het ongeval gebeurde rond half zes toen de Doesburger de kruising opreed. Daarbij zou hij geen voorrang hebben verleend aan de automobilist uit Didam. Beide autos raakten door de aanrijding zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer gewond bij leggen gasbuizen

Publicatiedatum: 17-1-2007 12:18:09

Arnhem - Een 57-jarige Arnhemmer is dinsdagochtend gewond geraakt bij het leggen van gasbuizen in de wijk Malburgen in zijn woonplaats. Het slachtoffer was omstreeks half tien op de Kamillelaan samen met collegas aan het werk. Rond half tien kreeg het slachtoffer door nog onbekende oorzaken een van de buizen tegen het hoofd. De man liep daardoor onder meer een hoofdwond op en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Door de politie is de Arbeidsinspectie ingeschakeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zeker veertien airbags ontvreemd bij autokraken
Publicatiedatum: 17-1-2007 12:17:31

Arnhem - Bij een reeks auto-inbraken in de wijk Presikhaaf in Arnhem zijn zeker veertien airbags buitgemaakt. De autokraken moeten volgens de politie zijn gepleegd in de nacht van maandag op dinsdag en vonden plaats op onder meer de Floriszstraat, Carstenszstraat en Bethanienstraat. Ook een autobedrijf aan de Vlamoven werd getroffen: daar bleken acht autos te zijn opgebroken waarna de daders er met de airbags vandoor waren gegaan. Tot dusver zijn er bij de politie veertien aangiftes binnen. Opvallend is dat het de daders kennelijk steeds te doen was om hetzelfde merk auto: het bleek in alle gevallen steeds om Mazdas te gaan. De politie stelt een onderzoek en roept daarbij getuigen op te reageren. Wellicht zijn er buurtbewoners die iets gezien of gehoord hebben dat met de inbraken in verband kan worden gebracht. Getuigen kunnen terecht op telefoonnummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ruzie tussen ex-echtelieden: man aangehouden

Publicatiedatum: 17-1-2007 12:16:32

Arnhem - In een woning in de Arnhemse wijk Presikhaaf heeft de politie dinsdagmiddag een 40-jarige Arnhemmer aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou bij een ruzie met zijn 37-jarige ex-vrouw bedreigingen hebben geuit. Ook zouden er binnen vernielingen zijn aangericht. De vrouw waarschuwde zelf de politie die de man nog binnen aantrof. De Arnhemmer is in verzekering gesteld. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachte opgepakt na inbraak in telefooncel

Publicatiedatum: 17-1-2007 12:15:52

Arnhem - De Arnhemse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 34-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van inbraak of poging tot inbraak in een telefooncel. Getuigen waarschuwden rond half drie die nacht de politie nadat gezien was dat iemand op de Volkerakstraat bezig zou zijn een telefooncel open te breken. Gewaarschuwde agenten troffen terplekke niemand meer aan. Wel werd in de omgeving de 34-jarige Arnhemmer aangetroffen die aan het door de getuige opgegeven signalement bleek te voldoen. De man, een bekende van de politie, is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Minderjarigen aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 17-1-2007 12:14:51

Arnhem - In Arnhem zijn dinsdagnamiddag twee minderjarige jongens aangehouden wegens winkeldiefstal. Het gaat om een veertienjarige jongen uit Arnhem en een vijftienjarige Westervoorter. De jongens werden door winkelpersoneel van een zaak aan de Hanzestraat betrapt op diefstal van snoep en werden aan de politie overgedragen. De twee hebben inmiddels bekend en zijn later aan hun ouders overgedragen. Justitie beslist verder over hun lot.

Bij een zaak aan de Roggestraat werd even later een 35-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij zou niet alleen een fles drank hebben gestolen maar na te zijn betrapt ook een beveiliger met geweld hebben bedreigd. De Arnhemmer is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Vrouw gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 17-1-2007 9:04:54

Duiven - Een 23-jarige vrouw uit Duiven is vanmorgen rond 8.15 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Duiven. De vrouw reed over de Rijksweg uit de richting Duiven toen zij ter hoogte van de begraafplaats door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en tegen een boom botste. De traumaheli die ter plaatse kwam heeft de vrouw overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De politie wil hiervoor graag in contact komen met mogelijke getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Contactpersoon redactie (