Universiteit van Tilburg 17 januari 2007

Prof. dr. Theo Verhallen nieuwe decaan faculteit Sociale Wetenschappen

Benoeming aan de Universiteit van Tilburg

Prof. dr. Theo Verhallen is door het College van Bestuur van de Universiteit van Tilburg per 1 september 2007 benoemd tot decaan van de faculteit Sociale Wetenschappen. Verhallen (58) is momenteel decaan van de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen.

Prof. dr. Theo Verhallen heeft als taak de wetenschappelijke, maatschappelijke en financiële positie van de faculteit verder te ontwikkelen en te versterken. Van groot belang daarbij is de verdere internationalisering van onderzoek en onderwijs. Ook zal er bijzondere aandacht worden besteed aan zaken als corporate governance en corporate spirit.

De faculteit Sociale Wetenschappen is na een periode van ingrijpende veranderingen in rustiger vaarwater terechtgekomen. Binnen het onderwijs ligt het accent op de disciplinaire studies Psychologie en Sociologie en drie interdisciplinaire opleidingen. Naast deze vijf Bachelor opleidingen verzorgt de faculteit een achttal masteropleidingen , waaronder de tweejarige opleidingen Medische Psychologie en de Research Master. Vier masteropleidingen zijn geheel Engelstalig. Het onderzoek is geconcentreerd in een tiental programmas. Deze programma's zijn nauw gekoppeld aan de opleidingen. Binnen de facultaire onderzoeksschool worden ruim 65 promovendi opgeleid. Daarnaast participeert de faculteit in interdisciplinaire topinstituten als Tiber, Netspar, Babylon en Intervict.

Theo Verhallen bekleedt sinds 2000 de positie van decaan van de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. In die periode heeft hij veel aandacht besteed aan het versterken van de financiële positie, het uitbouwen van de internationale dimensie en het verbreden van de onderzoekskwaliteit van de faculteit, met name op het terrein van bedrijfswetenschappen - hetgeen ook in de naamgeving van de faculteit tot uitdrukking is gekomen. Het wetenschappelijke vakgebied van Verhallen is marketing, een discipline die grote raakvlakken vertoont met economische psychologie, een discipline die ook binnen Sociale Wetenschappen sterk vertegenwoordigd is.

Verhallen wordt de opvolger van prof. dr. Arie de Ruijter die intussen decaan is van de faculteit Geesteswetenschappen die per 1 januari officieel van start is gegaan. In deze nieuwe faculteit zijn de faculteiten Communicatie en Cultuur, Theologie en Religiewetenschappen en Wijsbegeerte opgegaan.

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichter drs. Pieter Siebers (013 466 2004, P.H.C.Siebers@uvt.nl). De persberichten van de UvT zijn ook te vinden op de website www.uvt.nl/persberichten

UvT Persbericht