Gemeente 's-Hertogenbosch

17-01-2007
Nieuwe service voor de inwoners van Brabant-Noord SlachtofferInfodesk van aangifte tot uitspraak

Er is bij u ingebroken, u bent mishandeld of u bent slachtoffer van een verkeersongeval. Als u dan ook nog eens van het kastje naar de muur wordt gestuurd met uw vragen, dan voelt u zich dubbel slachtoffer. Want een antwoord vinden, is niet altijd eenvoudig. Slachtoffers met vragen willen informatie. Maar... politiemensen zijn niet altijd bereikbaar. Of het proces-verbaal is al naar het Openbaar Ministerie gestuurd en daar nog in behandeling. Mensen bekruipt dan al snel het gevoel dat ze niet serieus worden genomen. Ze voelen zich van het kastje naar de muur gestuurd. Daarom hebben politie en Openbaar Ministerie de handen ineengeslagen. Vanaf januari is er voor de inwoners van de regio Brabant-Noord een oplossing: de SlachtofferInfodesk.

U hebt aangifte gedaan bij de politie en krijgt een aangifteformulier mee. Dit is een verslag van wat er is gebeurd. Met uw aangifte gaan de politie en het Openbaar Ministerie zorgvuldig aan de slag. Dat kan enige tijd nodig hebben en soms is het helaas niet mogelijk om een zaak op te lossen. Allerlei factoren spelen hierin mee. Natuurlijk wilt u weten hoe het met uw zaak staat en of er een verdachte is gevonden. U wilt bijvoorbeeld uw schade vergoed hebben of u wilt advies.
Daarom is er nu één plek waar u terecht kunt met al uw vragen. De SlachtofferInfodesk van de politie Brabant-Noord en het Openbaar Ministerie.
Daarvoor belt u op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur met het SlachtofferInfodesk, tel. (073) 620 77 55. U kunt ook mailen naar: mailto:slachtofferinfodesk.denbosch@om.nl U kunt daar terecht voor advies en al uw vragen "van aangifte tot uitspraak".

Als u belt....

Als u het SlachtofferInfodesk belt, dan vraagt de medewerker naar:
- uw naam en adres;

- het mutatienummer. Dit nummer staat bovenaan op het aangifteformulier;

- of het parketnummer. Dat staat in de brief die u eventueel van het Openbaar Ministerie heeft ontvangen.

Meer informatie vindt u op internet:
http://www.politie.nl/brabant-noord onder nieuws, hier kunt ook de folder downloaden.