Politie Noord-Holland-Noord

Veertig kuub markthandel

Hoorn, 17-01-2007 o Met de aanhouding van twee mannen heeft de politie in Hoorn de diefstal van veertig kuub aan markthandel opgelost. Bij het onderzoek werd nauw samengewerkt met de politie uit Purmerend en Amsterdam.

Het onderzoek startte op vrijdag 12 januari toen de eigenaar van een bestelauto aangifte deed van diefstal van het voertuig in Hoorn waarin 1800 paar schoenen en pantoffels zaten.

De verdachten, mannen van 33 en 39 jaar oud en afkomstig uit Purmerend, werden op zondagochtend 14 januari aangehouden in Amsterdam toen zij in de gestolen bestelbus reden. Zij liepen hier tegen de lamp omdat de auto bij een routinecontrole als gestolen gesignaleerd bleek te staan. In de auto waren op dat moment geen gestolen goederen aanwezig. Uit het verdere onderzoek bleek dat deze goederen mogelijk waren opgeslagen in een garagebox in Purmerend. Hier trof de politie de gestolen lading schoeisel aan. Ook werd een grote hoeveelheid tassen, koffers en kleding aangetroffen. Inmiddels zijn de schoenen en pantoffels weer terug naar de eigenaar. De politie onderzoekt momenteel de herkomst van de overige marktgoederen.

De verdachten zijn inmiddels voorgeleid en blijven in verband met het onderzoek vastzitten.
Eventuele getuigen en/of slachtoffer worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Laatst gewijzigd 17-01-2007 15:40 | © Politie Noord-Holland Noord |