Gemeente 's-Hertogenbosch

17-01-2007
Verkiezingen Provinciale Staten

Waar kan ik stemmen?

U kunt in elk stembureau binnen de gemeente 's-Hertogenbosch terecht van 7.30 tot 21.00 uur. De adressen vindt u op de achterkant van het huis-aan-huisbiljet. Maar u kunt er ook voor kiezen om naar het stembureau te gaan dat op uw stempas staat. Meestal is dat dezelfde locatie als bij de vorige verkiezingen. Voor het Centraal Station in 's-Hertogenbosch staat een mobiel stembureau.

De volgende stembureaus zijn toegankelijk voor rolstoelen, elektrische scooters, enz. Er zijn ook voorzieningen aanwezig voor blinden en slechtzienden.

Stembureau Stemdistrict Adres

nummer


1 Stadskantoor Wolvenhoek 1

4 Stadsarchief De Bloemenkamp 50

9 Woonzorgcentrum Antoniegaarde Zuid Willemsvaart 509

11 Verzorgingshuis Zuiderschans Sweelinckplein 12

21 Verpleeghuis Oosterhof Eemweg 114

45 Woonzorgcentrum de Taling De Eendenkooi 2

102 Verzorgingscentrum De Annenborch Schoolstraat 27 (Rosmalen)

112 Educatief Centrum Hintham Vincent van Goghlaan 28

591 Dagcentrum van der Eygenweg Van der Eygenweg 1

Wat neemt u mee naar het stembureau?

U neemt uw persoonlijke stempas mee en een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Het personeel op het stembureau kan u vragen zich te legitimeren.

Stemmen in een andere gemeente

U kunt ook in een andere gemeente binnen onze provincie uw stem uitbrengen. Zorgt u er dan wel voor dat u persoonlijk uw stempas te laat omzetten in een kiezerspas. Dat kan tot uiterlijk 5 maart bij de afdeling Burgerzaken in het Stadskantoor, Wolvenhoek 1. Als u zelf niet naar het Stadskantoor kunt komen, dan kunt u tot 22 februari een schriftelijk verzoek indienen bij afdeling Burgerzaken, Postbus 12345, 5200 GZ `s-Hertogenbosch. Als u uw persoonlijke stempas al hebt ontvangen, stuurt u die dan mee.

U kunt alleen voor uzelf in een andere gemeente stemmen. Dus niet als gemachtigde voor iemand anders.

Stempas kwijt?

Bent u uw stempas kwijt, dan kunt u uiterlijk tot maandag 5 maart 14.00 uur persoonlijk een kopie aanvragen. Met een geldig legitimatiebewijs kunt u terecht op één van de locaties van afdeling Burgerzaken van `s-Hertogenbosch:

Stadskantoor: Wolvenhoek 1

Rosmalen: noodlocatie Hoff van Hollantlaan 1

Empel: gemeenschapshuis D'n As, Asmunt 3B

Engelen: gemeenschapshuis Engelenburcht, Heuvel 18

Na maandag 5 maart 2007, 14.00 uur kunt u géén vervangende pas meer krijgen. Ook niet in het stembureau. U kunt dan niet stemmen.

Iemand anders voor u laten stemmen

Iedere andere inwoner van 's-Hertogenbosch die zelf een stem mag uitbrengen, kan voor u stemmen. U kunt die persoon machtigen door het volmachtbewijs op de achterkant van uw stempas in te vullen.

Wilt u iemand machtigen die in een andere gemeente is ingeschreven, dan kunt u tot uiterlijk 21 februari 2006 een schriftelijk verzoek indienen bij afdeling Burgerzaken, Postbus 12345, 5200 GZ

`s-Hertogenbosch. Als u uw stempas al hebt ontvangen, stuurt u die dan mee.

Een gemachtigde mag voor maximaal twee andere kiezers een stem uitbrengen. Dat kan alleen tegelijk met de eigen stem. In deze situatie moet de gemachtigde zich altijd legitimeren.

Wist u trouwens dat uw werkgever verplicht is ervoor te zorgen, dat iedere stemgerechtigde werknemer die bij hem/haar in dienstbetrekking is, gelegenheid krijgt om aan de verkiezingen deel te nemen?

Informatie

Meer weten? Kijk op deze site.