Provincie Utrecht

aansturing jeugdzorg geïnstalleerd

Auditcommissie aansturing jeugdzorg geïnstalleerd

17-1-2007 -

De provinciale auditcommissie Aansturing Jeugdzorg is woensdag 10 januari 2007 door de waarnemend voorzitter van provinciale staten geïnstalleerd. De voorzitter van de auditcommissie is de heer Van Hemmen, burgemeester van Nunspeet en oud-lid van de Nationale Jeugdzorgbrigade.

De komende maanden gaat de commissie, waarin alle acht statenfracties vertegenwoordigd zijn, zich richten op het onderzoeken van de aansturende rol van de provincie in relatie tot Bureau Jeugdzorg en de Utrechtse jeugdzorgaanbieders. Het is de bedoeling dat de commissie haar eindrapport aanbiedt in de laatste statenvergadering op 13 maart 2007.

De auditcommissie is een onderzoekscommissie van provinciale staten. Bij het onderzoek worden ook de verschillende verantwoordelijkheden van GS en PS en de ervaringen van andere provincies of stadsregio's, die verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg, betrokken. De commissie doet dit onder meer door het voeren van gesprekken met betrokkenen en deskundigen. Alle beraadslagingen van de commissie zijn vertrouwelijk. Het openbare eindrapport zal een serie aanbevelingen bevatten voor het verbeteren van de aansturing door provincie van Bureau Jeugdzorg en de Utrechtse jeugdzorgaanbieders in de toekomst.

Meer informatie: Pauline Bredt, telefoon 030-2582522