Gemeente Dinkelland

PERSBERICHT

Van: Joost Meijer
Datum: 16 januari 2007
Betreft: Terrassenbeleid definitief vastgesteld

Terrassenbeleid Dinkelland vastgesteld

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland heeft het terrassenbeleid definitief vastgesteld. Na het verwerken van de inspraakreacties van horeca-exploitanten, de belangenorganisatie Koninklijk Horeca Nederland en overige belanghebbenden heeft Dinkelland nu een duidelijk en uniform kader waarbinnen horecaondernemers een terras kunnen exploiteren.

Toelichting

Om het terrassenbeleid definitief te kunnen vaststellen heeft de nota ter inzage gelegen en heeft Dinkelland de nota besproken met horeca-exploitanten, de belangenorganisatie Koninklijk Horeca Nederland en overige belanghebbenden. Tijdens deze bijeenkomst zijn een aantal opmerkingen geplaatst, waarmee de nota verder is aangescherpt. De nota is nu een praktisch beleidsstuk geworden waarin duidelijk staat aangegeven waar terrassen geëxploiteerd mogen worden en aan welke eisen ten aanzien van afmetingen, openingstijden en inrichting ze moeten voldoen. In de notitie is ook de bereikbaarheid van hulpdiensten geregeld en zijn voorwaarden gesteld aan de uiterlijke verschijningsvormen van een terras. Voor dit laatste zal de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening) worden aangevuld met een extra weigeringgrond. Hiermee kan de gemeente een vergunning weigeren indien een terras niet voldoet aan de eisen van uiterlijk aanzien zoals de gemeente die gesteld heeft in haar beleid.

De gemeente streeft er naar om voldoende en gezellige horecavoorzieningen met uitnodigende terrassen in haar gemeente te hebben en verleent hiertoe zoveel mogelijk haar medewerking om dit op een goede manier te realiseren.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen het Team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of jwg.meijer@dinkelland.nl.

Cc:
Webmaster, raadsleden, college van B&W, secretaris, medewerkers


---- --