Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 17-01-2007

Man aangehouden voor inbreken in auto

UTRECHT - De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een auto-inbraak.

Door getuigen werd omstreeks 17.15 uur naar de politie gebeld omdat men gezien had dat een onbekende man goederen uit een kofferbak van een auto had weggenomen. De diefstal had ter hoogte van de Vondellaan plaatsgevonden. Op weg naar de locatie kregen de agenten het bericht door dat inmiddels de verdachte door andere agenten op de Dollardstraat was aangehouden. Ter plaatse troffen de agenten een 19-jarige man aan. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vijf aanhoudingen

UTRECHT - Op de Nijverheidsweg zijn dinsdagavond 16 januari vier mannen en een jongen aangehouden op verdenking van heling van (motor)scooters.

Omstreeks 20.35 uur kreeg de politie de melding dat op de Nijverheidsweg zes mannen met twee scooters liepen, waarvan er één geen kentekenplaat had. Agenten gingen ter plaatse en zagen op de Thomas á Kempisweg een 16-jarige jongen uit Utrecht op een scooter rijden. Ze zetten hem aan de kant van de weg. Het bleek om een motorscooter te gaan, waarvoor een rijbewijs verplicht is. De jongen is aangehouden en ingesloten. De scooter is in beslag genomen en onderzoek moet uitwijzen of het voertuig van diefstal afkomstig is.

Op de Nijverheidsweg werden nog vier mannen aangetroffen die bij drie motorscooters stonden, waarvan twee zonder Nederlandse kentekenplaat. Ook deze twee voertuigen zijn voor onderzoek in beslag genomen. De verdachten, in de leeftijd van 18 tot 21 jaar en afkomstig uit Utrecht, zijn aangehouden op verdenking van heling. De politie heeft de zaak in onderzoek

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - Op de Waterlinieweg heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat.

Omstreeks 22.30 uur kreeg een 33-jarige man uit Amsterdam op de Waterlinieweg een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de Amsterdammer te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 670 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd de man weer naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel aan de Burgemeester Reigerstraat heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel zag omstreeks 14.45 uur en man zich verdacht gedragen in de winkel. Uiteindelijk wilde de man met een aantal goederen de winkel verlaten zonder af te rekenen. De 57-jarige man werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Op het bureau bleek dat de man te boek staat als veelpleger. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Gewapende overval

UTRECHT - Op dinsdagochtend 16 januari werd een gewapende overval gepleegd op een winkel.

Kort voor half acht in de ochtend kwamen twee gewapende mannen een winkel aan de Groeneweg binnen. Het tweetal bedreigde enkele personeelsleden, maakte enkele goederen buit en verliet de winkel.

Voor de winkel bedreigden zij de bestuurder van een bestelauto en dwongen hem zijn auto te verlaten. De verdachten vluchtten vervolgens: één in de auto in de richting van de Vleutenseweg en de ander op een zwarte scooter zonder kentekenplaat. De verdachten waren vermoedelijk van Marokkaanse afkomst, beiden droegen een zwart jack, één van hen droeg een blauwe spijkerbroek, de ander een zwarte broek en beiden droegen sportschoenen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 - 88 44.

Theorie-examen met valse papieren

UTRECHT - De politie heeft op de Mississippidreef een man aangehouden die probeerde met valse papieren het theorie-examen voor het rijbewijs te halen.

Personeel van het Centraal Bureau Rijvaardigheden (CBR) constateerde dat een 18-jarige man uit Utrecht zich met identiteitspapieren wilde inschrijven voor het examen. De papieren leken niet op de man die voor de balie stond. Hierop werd de politie ingeschakeld. De man bedreigde nog de medewerker omdat hij toch examen wilde doen. De politie heeft de Utrechter aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aangehouden met luchtbuks

UTRECHT - Op het Stationsplateau heeft de politie een man aangehouden omdat in zijn auto een luchtbuks lag.

Op het stationsplateau werd dinsdagmorgen een bestelbusje gecontroleerd. De agenten vroegen via de meldkamer het kenteken op en constateerde dat het busje vermoedelijk niet verzekerd was. De 55-jarige bestuurder werd hierop aangesproken. Op dat moment zagen agenten een luchtbuks op de achterbank liggen. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.