Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuw besturingssysteem van Omron zeer compact door integratie

Hoofddorp, 17 januari 2007 - Omron, leverancier van producten en diensten voor industriële automatisering, brengt een nieuwe productfamilie besturingssystemen voor machinebouwers op de markt. Sysmac One is een Human Machine Interface (HMI)-systeem met geïntegreerde Programmable Logic Controller (PLC). Bij de ontwikkeling heeft Omron veel aandacht besteed aan ruimtebesparing en installatietijd. Het product is zeer compact van afmeting. Alle onderdelen zijn via één poort toegankelijk, wat onderhoud op afstand aanzienlijk vergemakkelijkt.

De Sysmac One-serie bevat een HMI-touchscreen in diverse afmetingen, een geïntegreerde PLC met twee afzonderlijke CPU's voor een hoge betrouwbaarheid, twee USB-poorten en een aansluiting voor netwerk- en veldapparatuur. De architectuur is transparant, waardoor de genoemde onderdelen via één poort toegankelijk zijn. Het geheel zit in één compacte behuizing, die aanzienlijk minder paneelruimte vergt dan de afzonderlijke producten. Het product is voorzien van Omron's Smart Active Parts-technologie, dat zorgt voor een eenvoudige verbinding met de veldapparatuur.

Configuratie via het CX-One platform
Het bouwen, configureren en programmeren van het systeem kan via het CX-One platform. Deze maakt het mogelijk uiteenlopende soorten aandrijvings- en besturingssystemen te programmeren binnen één softwareomgeving. Dit maakt de configuratie aanzienlijk eenvoudiger. Bovendien is voor elke volgende machine geen extra training nodig.

-------------

Over Omron
Omron Electronics B.V. is de Nederlandse verkoopvestiging van het wereldwijd opererende Omron Corporation, opgericht in 1933 en leverancier van producten en diensten voor industriële automatisering. Het bedrijf heeft ruim 25.000 medewerkers in 35 landen. De afnemers zijn gebruikers op het gebied van besturingssystemen, sensoren en schakelaars voor detectie en veiligheid, regel- en meetcomponenten, aandrijvingen en motion control, elektromechanische componenten, barcodeleesapparatuur en RFID-tags, verkeersmanagement-, toegangs-, verkoop-, detectie-, herkennings- en financiële transactiesystemen voor publieke sectoren en gezondheidstechniek met state-of-the-art technologie, systemen, componenten, service en ondersteuning.

Het hoofdkantoor van Omron Corporation is gevestigd in Kyoto, Japan. De Europese organisatie beschikt over eigen ontwikkelings- en productiefaciliteiten en verleent lokale gebruikersondersteuning in alle Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika. In Nederland heeft Omron vestigingen in Hoofddorp en Den Bosch. Meer informatie: www.omron.nl
Meer persinformatie en het aanvragen van fotomateriaal bij dit bericht: Wisse Kommunikatie
Francine Loos
Telefoon 026 443 1523 / 06 11 041 635
Email francine.loos(at)wisse-worldcom.nl

Omron
Martin de Boer
Telefoon 023 568 1100
Email martin.de.boer(at)eu.omron.com