Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 januari 2007

Politie zoekt getuigen na vondst dode ganzen

Tilligte

Bij de politie werd op 15 januari door een paar wandelaars de vondst gemeld van een groot aantal dode watervogels. Het merendeel van de vogels lag nog in het water, langs de oever van de Gekanaliseerde Dinkel in Tilligte, aangrenzend aan het natuurgebied Ottershagen.

De politie stelde een onderzoek in naar de doodsoorzaak. Een aantal kadavers werd onderzocht en de politie stelde vast dat de vogels zijn gedood door menselijk handelen. Deze bleken met jachthagel te zijn beschoten. Bovendien waren de ganzen gefileerd. Nadat de 'delicatessen'delen waren verwijderd, werden de kadavers tussen 7 en 13 januari in het water gedumpt. In totaal werden 6 kolganzen, 17 grauwe ganzen, 1 waterhoen en 1 kuifeend aangetroffen. Door de stroming van het water zijn de dieren over een lengte van ongeveer 1 kilometer verspreid. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-006873)

Aanhouding wegens woninginbraken

Hengelo

De politie hield op dinsdag 16 januari een 23-jarige Hengeloër aan wegens woninginbraken. De 23-jarige wordt ervan verdacht vanaf 1 november 2006 meerdere woninginbraken te hebben gepleegd in Hengelo. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-002838)

Fietser gewond bij aanrijding

Hengelo

Op dinsdag 16 januari vond omstreeks 14.55 uur een aanrijding plaats op de kruising Jacques Perkstraat/Staringstraat in Hengelo. Een 78-jarige automobilist uit Hengelo reed over de Staringstraat en naderde genoemde kruising. De automobilist verleende daar geen voorrang aan een voor hem van rechts, vanuit de Jacques Perkstraat naderende fietser. Deze fietser, een 11-jarige jongen uit Hengelo, raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (07-007143)

Jongen aangereden door auto

Overdinkel

Bij een aanrijding op dinsdag 16 januari omstreeks 19.30 uur raakte een 8-jarig jongetje uit Overdinkel gewond. De jongen rende vanuit een steegje de rijbaan van de Kerkhof weg op. Een 37-jarige man uit Overdinkel reed daar juist met zijn auto en kon de jongen niet meer ontwijken. De 8-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (07-007286)

Diefstal quads

Ambt Delden

Een 26-jarige man uit Ambt Delden deed op dinsdag 16 januari aangifte van diefstal van drie quads. Deze werden weggenomen tussen 14 en 16 januari uit een garage bij een woning aan de Langenhorsterweg in Ambt Delden. Het betreffen twee grote quads van het merk Yamaha, type Wolverine 350 en 450, kleur wit. En een miniquad, merk Suzuki 2.5, kleur geel-blauw. De waarde van de quads bedraagt ongeveer 8.500 euro per stuk. (07-006869)

Motorrijder aangereden

Enschede

Op dinsdag 16 januari vond omstreeks 16.40 uur een aanrijding plaats tussen een motorrijder en een auto op de kruising Lossersestraat/Noord Esmarkerrondweg in Enschede. Een 48-jarige automobilist reed over de Noord Esmarkerrondweg en sloeg op genoemde kruising links af, de Lossersestraat op. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een voor hem van rechts genaderde 54-jarige motorrijder uit Denekamp. De motorrijder werd na de aanrijding voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (07-007247)

Vrouw beroofd bij geldautomaat; verdachte aangehouden

Enschede

Op dinsdag 16 januari werd om 20.05 uur een beroving gemeld bij een geldautomaat aan de Hortensiastraat in Enschede. Een 45-jarige Enschedese was daar geld aan het pinnen, toen zij van achteren werd weggeduwd door een onbekende man. De man probeerde het geld te pakken en er ontstond een worsteling tussen beiden. De portemonnee van de 45-jarige werd hierbij totaal vernield. Toen de verdachte er op zijn fiets vandoor wilde gaan, trok de 45-jarige hem van zijn fiets af en schreeuwde luid. Daarop kwamen meerdere omstanders af, die de verdachte daarop aanhielden en in bedwang hielden tot de komst van de politie. De politie heeft de verdachte, een 25-jarige Enschedeër van hen overgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De politie is content met deze handelwijze van de burgers, waardoor deze verdachte kon worden aangehouden. (07-007294)

Hennepdrogerij aangetroffen

Enschede

De politie stelde op dinsdag 16 januari een onderzoek in naar mogelijke hennepteelt in een woning aan de Ouverturestraat in Enschede. Zij troffen in de woning geen kwekerij, maar wel een hennepdrogerij aan. De schuur bleek ingericht als drogerij van de planten. De politie nam twee vuilniszakken marihuana in beslag. De 35-jarige bewoner werd aangehouden en kon na zijn verhoor met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (06-165851)

Fietsster aangereden tijdens oversteken

Enschede

Een 15-jarige meisje uit Enschede werd op dinsdag 16 januari omstreeks 17.30 uur aangereden op de kruising Laaressingel/Floraparkstraat in Enschede. Het meisje stak vanaf de Floraparkstraat de genoemde kruising over en verleende daarbij geen voorrang aan een voor haar van rechts over de Laaressingel komende auto. De automobilist, een 28-jarige Enschedeër kon het meisje niet meer ontwijken en een aanrijding volgde. De 15-jarige werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en kon na behandeling weer naar huis. (07-007249)

Diefstal uit bedrijf, 3 personen aangehouden

Almelo

Bij een bedrijf aan de Zwanenbelt in Almelo werd op dinsdagavond 16 januari omstreeks 23.00 uur ingebroken. Een getuige zag dat er drie personen bij het pand bezig waren en belde hierop met de politie. De politie trof ter plaatse drie personen aan die inbrekerswerktuig bij zich hadden. Een 18-jarige vrouw uit Almelo, een 20-jarige man uit Almelo en een 18-jarige man uit Nijmegen konden worden aangehouden en werden door de politie overgebracht naar het bureau. Onbekend is of er goederen uit het pand zijn gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek. (07-007349)

Vrachtwagen in de sloot op de N347

Enter

Op dinsdag 16 januari kreeg de politie omstreeks 17.30 uur een melding dat er op de N347 in Enter tussen de afslag Enter en de A1 een 31-jarige bestuurder uit Almelo met zijn vrachtwagen van de weg was geraakt en in de sloot terecht was gekomen. Ter plaatse bleek dat de remmen van de vrachtwagen geblokkeerd waren. Hierdoor gleed de trekker met oplegger naar rechts de berm in waar deze in de sloot belandde. De truck met oplegger is door een sleepdienst uit te sloot getrokken. De weg is enige tijd gestremd geweest. De vrachtwagenchauffeur is ongedeerd gebleven.

Controle op de verkeersveiligheid

Almelo / Hengelo / Oldenzaal / Zenderen

Op dinsdag 16 januari werd de gehele dag op diverse locaties in Twente gecontroleerd op de verkeersveiligheid. Aan de Strauszstraat in Almelo werden tussen 07.00 - 09.00 uur 14 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers voor het niet voeren van hun verlichting.

In Hengelo werd op dinsdag 16 januari van 07.00-09.00 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Hosbekkeweg. De politie heeft hier 21 automobilisten welke uit de richting van de A1 kwamen met behulp van een lasergun bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 85 kilometer per uur daar waar 60 is toegestaan. Aan de Oonksweg in Hengelo is door de politie tussen 10.00-12.00 uur op het dragen van de autogordel gecontroleerd. Er zijn 14 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

In Oldenzaal werd op dinsdag 16 januari op de Berkstraat, Enschedesestraat en Schipleidelaan door de politie een algemene verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn 15 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel, 6 weggebruikers voor het niet voldoende rechts houden, 2 bromfietsbestuurders voor het niet dragen van een helm, 1 persoon voor het door het rode licht rijden en een automobilist voor het niet handsfree bellen.

Aan de Hoofdstraat in Zenderen werd een algehele controle op de verkeersveiligheid gehouden. Opvallend was dat er zeer weinig overtreders waren. 95 % droeg de gordel en had de zaken goed voor elkaar. Van de overige 5% werden 5 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel, 1 vanwege het niet handsfree bellen en 1 vanwege het onterecht voeren van mistlichten.

Monique Oude Wolbers en Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --