Muurschildering Beatles bij BEP DYLAN Deventer


DEVENTER, 20070117 -- Muziekwinkel Bep Dylan aan de Grote Overstraat in Deventer krijgt deze week een spraakmakende muurschildering. Het gaat om een uitvergroting van de hoes van de LP Sergeant Peppers Lonely Hearts Club Band van de Beatles. Het originele hoesontwerp won in 1967 een Grammy Award. `Het is één van de bekendste platenhoezen aller tijden', aldus eigenaar Hans Pijfers van Bep Dylan.

De muurschildering wordt aangebracht door de Deventer kunstenaresse Marina Nijdeken (23), die al vele tientallen muurschilderingen bij bedrijven en particulieren maakte. Het kunstwerk wordt ongeveer 5 meter breed en 3 meter hoog. Kunstenaresse Marina Nijdeken verwacht vijf dagen nodig te hebben om het schilderij te voltooien.

Op de hoes zijn behalve de Beatles vele beroemdheden te zien. Het gaat daarbij onder meer om Bob Dylan, Laurel&Hardy, Albert Einstein en Marilyn Monroe. De hoes werd ontworpen door de pop-art-kunstenaars Peter Blake en zijn toenmalige vrouw Jann Haworth. De hoes kan worden uitgeklapt, wat een sensatie was voor de jaren zestig. Daarbij komt ook nog dat er voor het eerst songteksten op de achterkant van een hoes werden afgedrukt. Het album Sergeant Peppers Lonely Hearts Club Band werd door popmagazine Rolling Stone gekozen als `beste album aller tijden'.

Marina Nijdeken is deze week (van woensdag 17/01 tot en met zaterdag 20/01) bezig met het schilderij. U bent vanaf 12.30 u. van harte welkom om de vorderingen en/of het eindresultaat te bewonderen.


Met vriendelijke groet,

Hans Pijfers

Muziekwinkel Bep Dylan

Grote Overstraat 60

Telefoon: 0570-641120 of 06-30899440





Bep Dylan