Openbare bibliotheek Maasland


Lezing over West-Australie in bibliotheek Heesch

Op donderdag 18 januari 2007 geeft de heer Dick van Toorn, ervaren reiziger en vrijwilliger van de reisorganisatie Wereldcontact, in de Bibliotheek Heesch een dia-lezing over West-Australië. De lezing begint om 20.00 uur. Toegangsprijs is ¤ 5,- ; leden van Wereldcontact hebben op vertoon van hun ledenpas gratis toegang. De avond maakt deel uit van de serie BLIKOPENER waarin bibliotheken uit het Maasland gezamenlijk hun lezingen presenteren.

Tot de streek die deze avond belicht wordt, behoren de hoofdstad Perth en de oeroude landschappen van het zuid-westen van Australië met unieke flora en fauna. Hier leven kangoeroes, adelaars en walvissen en is een enorme verscheidenheid aan bomen- en platensoorten te vinden. Er zal aandacht zijn voor de westkust, waar ongerepte natuurparken en koraaltuinen ontdekt kunnen worden. Landinwaarts, ten noorden van het "rode hart van Australië" ligt de eindeloze, gloeiende Great Sandy Desert. De dia-lezing wordt in de vorm van een reisverslag gegoten, zodat de aanwezigen verzekerd zijn van inside-information en nuttige tips krijgen voor het plannen van een eigen reis. Vanzelfsprekend zijn de mensen die vooral willen genieten van mooie dia's van het landschap en de natuur in West-Australië, ook van harte welkom.

Toegangskaarten voor de avond à ¤ 5,- zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek Heesch en alle andere vestigingen van de Basisbibliotheek Maasland. Leden van vereniging Wereldcontact kunnen zich aanmelden via de website van de vereniging en hebben op vertoon van hun geldige lidmaatschapspas gratis toegang. De avond begint om 20.00 uur.