Openbare bibliotheek Maasland


Basisbibliotheek Maasland, centrum voor kennis en cultuur - home

Medische informatie zoeken op internet

Op donderdagmiddag 18 januari 2007 geeft Miron van Soest van het Patiënten Service Bureau ziekenhuis Bernhoven in de Bibliotheek Oss uitleg over het zoeken naar betrouwbare medische informatie op internet. De lezing begint om 14.00 uur en wordt georganiseerd door de Bibliotheek Oss en Boekhandel Derijks. Toegangsprijs is ¤ 5,-. Kaartverkoop vindt plaats in alle vestigingen van de Basisbibliotheek Maasland, onder meer in de Bibliotheek Oss en bij Boekhandel Derijks.

Wie medische informatie zoekt op internet krijgt een lawine van gegevens over zich heen. De hoeveelheid is niet alleen enorm, het is ook nog maar de vraag hoe betrouwbaar en onafhankelijk de informatie is. Miron van Soest van het Patiënten Service Bureau Bernhoven geeft tips en adviezen voor het gericht zoeken naar goede websites over gezondheid, klachten, diagnoses en behandelingen, en leert de aanwezigen zelf beoordelen hoe betrouwbaar de informatie is. Belangrijk om op te letten zijn de begrippen: onafhankelijkheid, transparantie, actualiteit en toegankelijkheid. Als de informatie op een website is samengesteld door een fabrikant van geneesmiddelen of commerciële aanbieder van therapieën dan is de informatie niet onafhankelijk en meestal minder betrouwbaar. HET PSB geeft aan hoe u zelf de kaf van het koren kunt scheiden.

Het Patiënten Service Bureau (PSB) is een centraal informatiepunt in ziekenhuis Bernhoven waar patiënten, bezoekers, hulpverleners en andere belangstellenden, informatie kunnen krijgen over ziekte, gezondheid en gezondheidszorg in het algemeen, en de gang van zaken in ziekenhuis Bernhoven in het bijzonder. De informatie van PSB vormt een aanvulling op de persoonlijke voorlichting van de ziekenhuismedewerkers aan patiënten.

Lezing
Toegangskaarten à ¤ 5,- zijn te koop bij de Bibliotheek Oss, Boekhandel Derijks in Oss en alle andere vestigingen van de Basisbibliotheek Maasland.