Themabijeenkomsten over homo-/lesbisch ouderschap

Schorer

Schorer organiseert in het eerste kwartaal van 2007 verschillende themabijeenkomsten voor lesbische en homoseksuele ouders (in spe). Steeds meer lesbische vrouwen en homomannen kiezen voor een vorm van ouderschap. Het zijn pioniers die nu nog individueel hun weg moeten zoeken. Daarin stuiten zij vaak op maatschappelijke weerstand en krijgen ze te maken met ingewikkelde procedures. Schorer ziet het als haar taak om de gezondheid en het welzijn van deze 'nieuwe' gezinssituaties te bevorderen door voorlichting en informatie te bieden en de gelegenheid te scheppen onderling ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met een aantal andere organisaties op het terrein van homoseksualiteit en ouderschap. Het aanbod bestaat uit de volgende themabijeenkomsten:

- Op 18 januari is de eerste van een reeks van vijf avonden voor lesbische en biseksuele vrouwen: 'Als zwanger worden nog niet lukt'. In deze bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan de soms lange weg die lesbische en biseksuele vrouwen gaan om hun kinderwens ook werkelijk gerealiseerd te zien. De avonden zijn een samenwerking van Schorer met Een Roze Wolk (www.eenrozewolk.nl), de organisatie die ondersteuning en informatie biedt aan lesbische vrouwen en homomannen rond (wens)ouderschap en ongewenste kinderloosheid.
- Op 21 januari en ook op 4 februari organiseert Schorer samen met Stichting Mannen-werk (www.mannenwerk.nl) twee themamiddagen 'Homoseksualiteit & Vaderschap'.
- Op 25 januari is er een speciale informatieavond over homo-/lesbisch pleegouderschap. Mede-organisator van deze avond is de Amsterdamse jeugdzorginstelling Spirit (www.spirit.nl). Bij Spirit zijn gericht vragen binnengekomen naar lesbische c.q. homostellen als pleegouder voor kinderen die in hun thuissituatie te maken hebben met problemen. In Nederland is nog niet eerder zo expliciet de vraag naar homo-/lesbisch pleegouderschap gesteld. Deze informatieavond gaat in de op specifieke situatie van lesbische of homostellen die pleegouder (willen) worden.
- Op 10 februari begint bij Schorer een serie van vier themabijeenkomsten 'Kinderwens' voor lesbische en biseksuele vrouwen die overwegen een kind te krijgen. Vier bijeenkomsten op een zaterdagmiddag in februari en maart.
- Op 15 maart is de workshop 'Praktische zaken'. Tips en advies over inseminatie en juridische aspecten van lesbisch ouderschap.
Alle bijeenkomsten vinden plaats bij Schorer, Sarphatistraat 35 te Amsterdam. Kijk voor meer informatie over alle bovengenoemde bijeenkomsten op www.schorer.nl Aanmelden: Switchboard, 020 - 623 65 65, helpdesk@switchboard.nl