Gemeente Hoorn


Presentatie conceptwijkplan Venenlaankwartier

9 januari 2007 - Op donderdag 18 januari 2007 organiseert de gemeente Hoorn een wijkbijeenkomst voor alle inwoners van het Venenlaankwartier. Tijdens deze avond vindt de presentatie plaats van het conceptwijkplan 2007-2010 Venenlaankwartier.

Naast leden van het gemeentebestuur zijn op 18 januari vertegenwoordigers van de politie, de Stichting Netwerk en IntermarisHoeksteen aanwezig. De wijkbijeenkomst vindt plaats in het Atlas College, in de aula van de locatie OSG West-Friesland, Bontekoestraat 3. De inloop is om 19.30 uur en de bijeenkomst start 20.00 uur.

Hoorn gaat voor een schone, hele en veilige leefomgeving. Om dat te bereiken is gekozen voor een aanpak waarbij de gemeente en in de wijk actieve organisaties samenwerken in wijkteams en waarbij samen met de wijkbewoners gewerkt wordt aan de totstandkoming en uitvoering van een wijkplan. Voor het Venenlaankwartier ligt er nu een conceptwijkplan op tafel. Het plan bevat een algemeen deel (kenmerken van de wijk, visie en aandachtspunten voor de komende vier jaar) en een uitvoeringsplan met concrete actiepunten voor het komende jaar. Het gaat daarbij om onderwerpen die uiteenlopen van onderhoud aan wegen en groen tot snelheidsmetingen en speelplekken.

Zo staan voor het Venenlaankwartier onder andere op het programma: Bestrijding van te hard rijden op de Willemsweg en de Draafsingel; aanleg van geveltuintjes in de wijk; speelplekken voor de kleinste kinderen en de oudere jeugd; aanleg van een verkeersplateau op het kruispunt van de Van Beijerenstraat en de Boelisstraat.

Het merendeel van de activiteiten wordt gefinancierd uit de reguliere budgetten van de gemeente, politie, de Stichting Netwerk en IntermarisHoeksteen. Daarnaast is voor een aantal onderdelen een apart investeringsbudget voor de wijkaanpak nieuwe stijl beschikbaar van 100.000 euro.

Omhoog Terug Laatste wijziging van deze pagina: 9 januari 2007