Ingezonden persbericht

Uitnodiging perslunch Aon Nederland

Presentatie 'Political & Economic Risk Map 2007'

Donderdag 18 januari, 10u30

Wat zijn de grootste risico's voor multinationals in 2007? Welke landen kennen een verhoogde risicostatus op het gebied van economische en politieke instabiliteit? Welke invloed hebben ontwikkelingen als de toenemende overheidsbemoeienis in Zuid-Amerika en Rusland, of de nucleaire issues in Iran en Noord-Korea op het internationale investeringsklimaat en bijvoorbeeld de olieprijs? En hoe worden de 'supply-chains' aangetast in landen waar een vogelgriep waarschuwing is geweest?

Aon's 'Political & Economic Risk Map' is het jaarlijkse benchmark-overzicht van politieke en economische risico's voor het internationale bedrijfsleven van meer dan 200 landen. Specifieke risico's die in kaart worden gebracht, zijn overheidsinmenging, wet- en regelgeving, terrorisme, oorlog en valuta- en kredietrisico's. De 'Supply Chain Risk Index' geeft de kwetsbaarheid van de internationale toeleveringsketens voor ondernemingen aan.

De Risk Map geeft het spanningsveld aan waarin ondernemingen vandaag de dag verkeren: investeringskansen in aantrekkelijke markten die tegelijkertijd bloot staan aan politieke- en handelsrisico's. Denk bijvoorbeeld aan de politieke inmenging in Zuid-Amerika, of de recente inmenging van de Russische overheid in het Sachalin II project van Shell om de rol van Gazprom te vergroten.

Wij nodigen u graag uit voor de presentatie en interpretatie van de veertiende editie van Aon's Risk Map tijdens een (Engelstalige) perslunch op:

Donderdag 18 januari, vanaf 10u30
Locatie: Aon Nederland, Admiraliteitskade 62, Rotterdam (klik hier voor de routebeschrijving)

Programma

10u30 uur
Ontvangst met koffie, thee

10u45 uur
Welkomstwoord Lex Geerdes, CEO van Aon Nederland

11u00
Presentatie Aon Political & Economic Risk Map 2007 door Neil Henderson, Political Risk Director bij Aon UK

11u40 uur
Vragenronde en gelegenheid voor interviews

12u30 uur
Einde programma, broodjeslunch

Inschrijving Perslunch
U kunt zich aanmelden door een reply te sturen naar aon@sterkwerk.nl of door contact op te nemen met onderstaande contactpersonen. Desgewenst kunt u daarbij aangeven of u prijs stelt op een persoonlijk interview met Neil Henderson.

Meer informatie:
Ulrika Lundgren, Press Officer Aon Nederland.
Tel. (010) 448 75 22 Email: ulrika_lundgren@aon.nl of
Sietse Pots, PR Coördinator Sterk Werk Communicatie. Tel. (010) 456 78 49 Email: sietse.pots@sterkwerk.nl

Aon Nederland
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 13 vestigingen met 1.500 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 45.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs in New York (NYSE). Meer informatie: http://www.aon.nl/.