Nederlandse Tafeltennisbond


Topsportcoördinator Sialino zeer tevreden

18-01-2007

"Li Jie en Elena Timina zijn een dubbel waar veel -zeker Europese- tegenstanders het moeilijk mee hebben dan wel krijgen". Aan het woord is topsportcoördinator Achim Sialino die vertelt over het fantastische spel dat het Helderse duo laat zien tijdens de Pro Tour van Kroätie. Beide vrouwen halen in Zagreb een bijzonder hoog niveau tegen goede tegenstanders. "Ze spelen sterk, de verdediging kan op geleund worden, maar wat het tot nu toe extra goed maakt, is dat er taktisch zeer goed gespeeld wordt. De overgang van verdediging naar aanval kan en moet nog wel worden verbeterd". Na de overwinning op het koppel Wang Yue Gu en Yu Meng Yu uit Singapore, staat vanavond de wedstrijd tegen de Italianen Nicoleta Stefanova en de inmiddels bekende Tan Monfardini Wenling op het programma. Een loting die volgens Sialino niet ongunstig is. Een open wedstrijd die op voorhand niet verloren hoeft te worden. Er had bij de loting ook een tegenstander van een heel ander kaliber uit de Kroatische bus kunnen rollen. Bovendien zal Li Jie nog wel iets recht willen zetten. In de single werd ze door Monfardini uitgeschakeld en dat terwijl ze aanvankelijk met 2 - 0 en 10 - 6 in de 3^e game voor stond.

Li Jie gaf in de singles haar visitekaartje duidelijk af en zal volgens Sialino de komende tijd wel veelvuldig gevraagd worden voor internationale trainingsstages en als sparringpartner. "Ze laat een goede indruk achter en haar spel zal de komende tijd alleen maar groeien. Vergeet niet dat ze nog jong is en internationaal onervaren. Het is haar eerste Pro Tour dus kan ze tevreden zijn. Ik ben het zeker. Natuurlijk is het jammer als je verliest, maar daar tegenover staat de blijdschap van (het spel in) de dubbel. Als Li Jie haar Nederlandse paspoort heeft zullen we als team veel plezier aan haar beleven.

Als team staat Nederland er toch al goed voor volgens de topsportcoördinator, want als je met drie speelsters het hoofdtoernooi haalt is dat goed. Zeker in ogenschouw nemend dat Li Jiao ook nog eens geplaatst was voor het hoofdtoernooi, is dat "gewoon klasse". Tel daar bij op dat Linda Creemers - die er in Slovenië volgende week bij is - ook al eens in het hoofdtoernooi van een Pro Tour heeft gestaan. En dat Yana Timina in Kroatië ook goed speelde. Ze wordt beter en beter en heeft wel degelijk winstkansen gehad.
Achim Sialino kijkt ondanks de uitschakeling dus tevreden terug, maar wat heet terugkijken want het dubbel is nog in actie.