Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


:: 16 jan 2007

Jody Bernal op het ijs voor buitenlandse stages

Workplacement brengt internationale stage voor mbo'er dichterbij

Donderdag 18 januari start Workplacement, een initiatief om buitenlandse stages voor mbo'ers dichterbij te halen. Workplacement verbindt wensen van scholieren om over hun grens heen te kijken met die van het bedrijfsleven dat steeds meer behoefte heeft aan internationale werkervaring.
Met www.workplacement.nl wordt een Elektronische Leeromgeving aangeboden en er wordt een koppeling gelegd naar www.stagemarkt.nl. Internationale bedrijven kunnen zich via www.stagemarkt.nl aanmelden als stagebedrijf.

Meer mbo'ers op stage in het buitenland is het doel van Workplacement, een project waaraan onder andere MBO Raad, AOC Raad en COLO de afgelopen twee jaar hebben gewerkt. Internationale stages voor mbo'ers worden gefaciliteerd met de website www.workplacement.nl voor studenten, onderwijsinstellingen en het (internationale) bedrijfsleven.

Presentatie op het ijs
Op donderdag 18 januari a.s. vindt de feestelijke presentatie plaats van Workplacement in Wintervillage in Nieuwegein van 13.00 tot 17.00 uur.
Bart van Bolhuis, directeur internationaal ondernemen van Economische Zaken zal Workplacement officieel openen en ingaan op het belang van internationale stages voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Het evenement is bestemd voor studenten, onderwijsinstellingen en bedrijven die informatie en ervaringen willen uitwisselen over internationale stages.

Workplacement is het resultaat van twee zogenoemde SILO-projecten: Gateway for international Vocational Education and Training en First Class Communication across borders. SILO staat voor Stimulans Innovatieve Leeromgevingen. De subsidieregeling stimuleert projecten die een opleiding van het reguliere mbo-onderwijs innoveren. De MBO Raad en Colo hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend en dragen zorg voor de continuïteit van de website.

Naast de MBO Raad en COLO zijn betrokken bij Workplacement: AOC Raad, ECABO, ETS, Kenwerk, ROC van Twente, ROC A12, Holiday Break, ROC Aventus, Gilde Opleidingen, Zadkine, Wellant College, Mondriaan Onderwijsgroep, ID College, Horizon College, Clusius College.