Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda

BREDA, 18 januari 2007

Man aangehouden na dna-match

BREDA: De politie heeft woensdagochtend rond 07:00 uur in de Pieternel Koomanssstraat een 26-jarige Bredanaar aangehouden. Dit gebeurde op verdenking van diefstal van geluidsapparatuur. De verdachte zou begin augustus vanuit een afgesloten schuur, uit een afgesloten aanhangwagen op de Oudemolensedijk in Oude Molen verschillende versterkers, een mengpaneel, cd-spelers hebben gestolen. De totale waarde van de goederen bedraagt een paar duizend euro. De politie kwam de man op het spoor na het aantreffen van een sigarettenpeuk bij de inbraak. De peuk werd op DNA onderzocht en dat bleek overeen te komen met die van de aangehouden Bredanaar. De politie onderzoekt nu of dit de daadwerkelijke dader is.

Man aangehouden wegens belediging

BREDA: Een 50-jarige Bredase man is woensdagavond om 21:30 uur aangehouden op de Gravenstraat. De man lag op straat, vermoedelijk in een roes. Toen agenten de man weer bij bewustzijn kregen, beledigde hij de agenten tot twee maal toe. Hierop mocht hij mee naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert snelheid

ZUNDERT: De politie heeft donderdag tussen 09:30 14:30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Rucphenseweg. De maximaal toegestane snelheid op dat traject bedraagt 80 km/u. 749 verkeersdeelnemers passeerden de controlepost. Twaalf van hen deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u.

Auteur: Manfredi Mauro