BVE Raad



Workplacement.nl brengt internationale stages voor mbo'ers dichterbij

De portal www.workplacement.nl biedt mbo-studenten, scholen en (internationale) bedrijven informatie, tools en tips voor de organisatie en uitvoering van internationale stages. Daarnaast is er een Elektronische Leeromgeving opgezet, waarmee studenten in het buitenland begeleiding kunnen krijgen van hun docent. Ook heeft de website een koppeling naar www.stagemarkt.nl . Hier kunnen Internationale bedrijven zich aanmelden als stagebedrijf.

Meer mbo'ers op stage in het buitenland is het doel. De website is het resultaat van een krachtenbundeling van de makers van internationalebpv.nl, (ID College, Horizon College en Clusius College) en de SILO-projecten Gateway for International VET, kortweg G.I.VET, en First Class Communication across borders. Met de lancering van www.workplacement.nl is de voortgang van de beide SILO-projecten gegarandeerd. Aan de totstandkoming van de website heeft een groot aantal roc's, kenniscentra en de brancheorganisaties voor het mbo meegewerkt met kenniscentrum ECABO als initiator.

De website is gelanceerd tijdens het slotevenement van G.I.VET in de ijsbaan WinterVillage in Nieuwegein op 18 januari 2007. Hier vond ook de overdracht plaats van Workplacement.nl aan MBO Raad en Colo die het project in samenwerking zullen voortzetten.

Een stage in het buitenland draagt bij aan de mobiliteit van studenten en is goed voor de persoonlijke ontwikkeling. Mensen met internationale ervaring zijn steeds belangrijker voor het bedrijfsleven en het zelfstandig ondernemerschap.

www.workplacement.nl