Ingezonden persbericht


UITNODIGING

Kringbijeenkomst VNO-NCW Rotterdam

donderdag 18 januari 2007 van 12.00 - 14.00 uur

Marktrestaurant 't Gemaal, Pretorialaan 141, Rotterdam

Graag nodigen wij u uit voor onze lunchbijeenkomst op donderdag 18 januari 2007. Deze bijeenkomst zal in het teken staan van stadsontwikkeling op Rotterdam-Zuid. Dat Zuid op veel politieke agenda's erg hoog staat, blijkt wel uit beleidsprogramma's als de Economische Kansenzones, het Pact op Zuid en de Eetwijk Feijenoord.

De Afrikaanderwijk is een prachtig voorbeeld van stadsontwikkeling nieuwe stijl. Deze wijk transformeert zich in sneltreinvaart naar een kansrijke, moderne stadswijk. In 1900 werd de wijk gebouwd voor de eerste havenarbeiders. Sindsdien hebben zich er tal van nieuwkomers gevestigd. Waar vroeger alleen de overheid trekker was van gebiedsontwikkeling, nu worden dat steeds vaker ondernemers. De tijd dat alleen opbouwwerkers en ambtenaren zich met wijken bezig houden lijkt voorgoed voorbij. Je kunt geld verdienen in de Afrikaanderwijk en tegelijk de structuur van de stad versterken!

Wij lunchen in het nieuwe Marktrestaurant 't Gemaal, een initiatief van Wilfried van Aubel (A2 stAdsontwikkelAAr), lid van VNO-NCW Rotterdam. Samen met de Rotterdamse chefkok Rob Baris als culinaire inspirator heeft hij dit restaurant in het oude gemaalgebouw (1889) aan het Afrikaanderplein opgezet. In deze maatschappelijke onderneming wordt nauw samen gewerkt met Vestia, Rabobank, Heineken en Albeda. Het nieuwe Rotterdamse college is gepresenteerd in 't Gemaal.

In 't Gemaal doen 24 leerlingen van het Albeda College er alles voor om met recepten van buurtbewoners en gasten een (h)eerlijke en gezonde maaltijd, maar vooral ook de Afrikaanderwijk op de kaart te zetten. Daarvoor worden alle verse ingrediënten ingekocht op de Afrikaandermarkt (qua grootte de derde markt van Nederland). In de bijlage treft u nadere informatie aan over Martkrestaurant 't Gemaal. Bij de bevestiging ontvangt u een routebeschrijving.

Felix Rottenberg is de inleider en discussieleider tijdens de lunch. Hij heeft een buitengewone interesse in stedelijke ontwikkeling en zal zijn visie geven op nieuwe ontwikkelingen in de grote steden. Rottenberg (1957) is politicus en programmamaker. Op zeer jonge leeftijd komt hij al in het landelijk partijbestuur van de PvdA. Felix Rottenberg is tevens medeoprichter van politiek-cultureel centrum De Balie in Amsterdam. In 1992 wordt hij samen met Ruud Vreeman landelijk voorzitter van de PvdA. De Amsterdammer legt het voorzitterschap in 1997 neer en richt zich op het maken van televisieprogramma's als NOVA, Slot Rottenberg en Nederland Kiest. Rottenberg staat bekend om zijn directe, non-conformistische en bijna Rotterdamse manier van debatteren.

Mocht u nog vragen hebben over de bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met Hélène Bénard of ondergetekende. U kunt zich tot uiterlijk 11 januari 2007 aanmelden per e-mail.

Het bestuur van VNO-NCW Rotterdam verwelkomt u graag de 18e januari!

Met vriendelijke groet,

Cees Pille,

secretaris

Met vriendelijke groet,

Hélène Bénard

VNO-NCW West
Bezuidenhoutseweg 12
Postbus 93073
2509 AB Den Haag
t. 070 349 08 23
f. 070 349 08 08
www.vno-ncwwest.nl

Naar de stembus 7 maart. Provinciale Verkiezingen! Wat zijn de wensen van het bedrijfsleven? Kijk op www.vno-ncwwest.nl/provincialeverkiezingen en doe mee aan het politieke debat.