Ingezonden persbericht


Koos en Chabot in het Groninger Museum

Persbericht
11 januari 2007

Te gast bij Koos en Laatste lezing Brood biograaf, Bart Chabot

In het kader van de tentoonstelling Cha Cha. Fenomeen Herman Brood presenteert het Groninger Forum in het Groninger Museum Bart Chabot en Koos van Dijk. Deze boezemvrienden van Herman Brood zorgen voor een spectaculaire afsluiting van de laatste 2 weken van de Brood tentoonstelling.

Te gast bij Koos
Herinneringen van Koos van Dijk

Koos van Dijk, vriend en manager van Herman Brood, blikt op geheel eigen wijze terug op de 'Groninger jaren' van Herman Brood. Hij doet dit samen met "Wild Romance" bandlid Dany Lademacher. Deze bijzondere avond vol met anekdotes, herinneringen, specialmoments, muziek en een rondleiding door het atelier, zal de echte Brood liefhebber niet willen missen. Koos van Dijk omschrijft de avond zelf als een talkshow waarbij hij het publiek uitnodigt om mee te praten over het leven van Brood.

De "talkshow" van Koos van Dijk vindt donderdag 18 januari 2007, 20.00 uur plaats in het Groninger Museum. Kosten ¤ 7,50. Kaarten verkrijgbaar bij de kassa van het Groninger Museum of mailen naar: publieksactiviteiten@groningermuseum.nl Voor meer informatie over de inhoud van deze avond stelt Koos van Dijk zich beschikbaar: 020-6233766

Bart Chabot spreekt voor de allerlaatste keer in het openbaar over Brood: Herman Brood. Een groot kunstenaar

In het Groninger Museum spreekt Bart Chabot voor allerlaatste keer in het openbaar over Herman Brood. De vraag of Herman Brood thuishoort in een museale collectie is voor Bart Chabot geen hangijzer: 'Herman Brood is een van de belangrijkste kunstenaars van de vorige eeuw, wiens invloed tot diep in deze eeuw zal uitstrekken'. Met deze lezing over het werk van Brood, zijn eigen visie op (zijn) kunst en kunstenaarschap, over ontwikkelingen en thema's, over Rudi Fuchs en de houding van museumland sluit de Bart Chabot zijn openbare optreden als Brood biograaf af.

Datum: Zondag 21 januari 2007, 14.00 uur in het Groninger Museum. Gratis voor Museum bezoekers maar opgave is noodzakelijk: publieksactiviteiten@groningermuseum.nl.

Noot aan de redactie