Gemeente Zoetermeer

Start inspraakprocedure invoering Wet inburgering

Het beleidskader voor de invoering van de Wet inburgering is vrijgegeven voor inspraak. De inspraaktermijn loopt van 18 januari tot en met 13 februari 2007.

In deze periode ligt het beleidskader invoering Wet inburgering ter inzage bij de afdeling Publiekszaken in de centrale hal van het stadhuis (openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en op vrijdagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur). Het beleidskader is ook in te zien via de website van de gemeente Zoetermeer op www.zoetermeer.nl/wet inburgering

Inwoners kunnen schriftelijke reacties sturen vóór 13 februari 2007 aan het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, t.a.v. afdeling Beleid en Implementatie van de afdeling Sociale Zaken, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Stadsconferentie

Op dinsdagavond 30 januari organiseert de gemeente een openbare bijeenkomst (stadsconferentie) over de invoering van de Wet inburgering. Inwoners van Zoetermeer en geïnteresseerde organisaties kunnen dan over dit onderwerp spreken met leden van het college van burgemeester en wethouders én met gemeenteraadsleden. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur in de raadszaal van het stadhuis, Markt 10, Zoetermeer. De stadsconferentie begint om 20.00 uur.

Wet inburgering

De Wet Inburgering is 1 januari 2007 ingegaan. Gemeenten spelen in de uitvoering van deze wet een centrale rol. Gemeenten krijgen de ruimte om vanaf 1 april 2007 met de uitvoering van deze wet te starten. Zij moeten dan inburgeringstrajecten verzorgen zodat bijvoorbeeld inburgeraars met een bijstandsuitkering sneller aan het werk kunnen.

De gemeente Zoetermeer gaat in de loop van 2007 trajecten aanbieden afgestemd op het taalniveau, leervermogen en persoonlijke omstandigheden van de inburgeraar.

Het Loket Inburgering in het stadhuis verstrekt informatie en verzorgt intakes. Ook is zij verantwoordelijk voor handhavingsactiviteiten.

De bruto omvang van de doelgroep van de Wet inburgering in Zoetermeer wordt geschat op een kleine drieduizend personen.