Gemeente Vlist

'Kies voor hart en sport' laat kinderen kennismaken met gezond bewegen

De gemeente Vlist wil sportbeoefening onder de jeugd stimuleren. Daarom neemt Vlist deel aan het project Kies voor Hart en Sport. Wethouder Ton van Dorp verricht in de persoon van Rik, een van de projectmascottes, op donderdag 18 januari de aftrap.

Kies voor Hart en Sport maakt basisschoolleerlingen van 10 tot 12 jaar er van bewust dat er altijd een sport is die bij hen past. Dat leren de kinderen tijdens speciale lessen op school, maar ze ervaren het ook in de praktijk. Ze maken kennis met een grote verscheidenheid aan sporten en andere manieren om gezond te bewegen. Na afloop kunnen ze weloverwogen beslissen of een bepaalde tak van sport iets voor hen is.

Het project Kies voor Hart en Sport bestaat uit twee delen: een lesprogramma op school met gezondheids- en sportvoorlichting en een aanbod van sportkennismakingscursussen buiten schooltijd. De lessen op school zijn deels theorie, deels praktijk in de gymzaal. Tijdens de kennismakingscursussen kunnen kinderen uit de gemeente vrijblijvend kennismaken een sport die hen aanspreekt. Voor slechts 2 kunnen zij vijf proeflessen volgen bij een van de achttien verenigingen die meedoen aan het project.

Kies voor Hart en Sport vindt plaats in het kader van het actieprogramma Nederland in Beweging!. Binnen Kies voor Hart en Sport werken de Nederlandse Hartstichting, de Interprovinciale Organisatie Sport (IOS) en NOC*NSF samen met gemeenten en lokale organisaties om kinderen duidelijk te maken dat sportbeoefening leuk is en dat het nog gezond is ook.

zie ook: persberichten 2007/januari

www.kiesvoorhartensport.nl


---

| |