ProRail

Persbericht

18-01-2007

Spoor ondervindt ernstige hinder storm

Indien niet nodig wordt geadviseerd niet te reizen; Amsterdam CS ontruimd
De storm die over Nederland raast zorgt in toenemende mate voor problemen op het spoor. Met name op trajecten in het westen van het land loopt de bovenleiding schade op. Op dit moment rijden er, in verband met bovenleidingproblemen geen treinen tussen Utrecht en 's-Hertogenbosch, tussen Alphen a/d Rijn en Bodegraven, tussen Rotterdam en Den Haag / Hoek van Holland; tussen Woerden en Breukelen, Den Haag en Gouda, Schiphol en Duivendrecht.

Op het spoor gewaaide bomen en andere voorwerpen zorgen voor geen of minder treinen tussen Arnhem en Zevenaar, Utrecht en Woerden en tussen Utrecht en Amersfoort. Op de stations Amsterdam CS, Schiedam en Almere CS is door de storm schade aan het stations ontstaan. Van en naar Amsterdam CS rijden er geen treinen.

Er wordt in de Randstad gereden met een aangepaste dienstregeling waarbij intercity's worden vervangen door stoptreinen. Indien niet noodzakelijk wordt geadviseerd geen gebruik te maken van de trein. ProRail heeft extra storingsploegen ingezet en stelt met de vervoerders alles in het werk om zo veel mogelijk treinen te laten rijden.