INLIA


Problemen met uitvoering 'kinderbijstand' door COA 18/01/2007

Uit diverse bronnen is ons gebleken dat de uitvoering per 1/1/2007 door het COA van de verstrekking van kinderbijstand op grond van de Rvb stagneert. Het COA stelt namelijk eisen, zoals het hebben van een paspoort, waaraan de aanvragers niet kunnen, en ingevolge de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep ook niet hoefden te voldoen.

Als het COA deze aanvullende voorwaarden niet snel schrapt dreigen er problemen te ontstaan, als de gemeenten per 1/1/07 niet meer mógen uitkeren op grond van de Wet Werk en Bijstand (WWB) en het COA vanaf
1/1/07 niet wíl uitkeren wegens genoemde eisen.

Advocaten hebben al laten weten dat cliënten recht blijven houden op de uitkering van de gemeente als ze volgens het COA niet in aanmerking komen voor de voorliggende voorziening (nl. de verstrekking op grond van de Rvb). De gemeenten zullen in dat geval gevraagd worden de kinderbijstand voorlopig te blijven verstrekken.

Zie ook de eerdere berichten Kinderbijstand wijzigt per 1 jan 2007 d.d. 28/12/2006 en Bijstand voor asielzoekerskinderen d.d. 16/06/2006 op deze site.