Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 180107

TILBURG, 18 januari 2007

Politie houdt drie jongens aan op verdenking van heling

TILBURG De politie heeft gistermiddag in de omgeving Rozenstraat drie Tilburgers van 16, 17 en 20 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak c.q. heling.
Gistermiddag rond 16.30 uur troffen agenten in de Goudenregenstraat een man aan die zich verdacht gedroeg. Bij het zien van de politie zette hij het op een rennen. Na een korte achtervolging lukte het de agenten de man staande te houden in Park de Horion. Onderzoek wees uit dat de verdachte niet alleen was. In de Rozenstraat troffen de agenten de andere twee jongens. Een van de verdachten had een computerartikel bij zich wat hij volgens zijn zeggen zojuist gekocht had in een bedrijfspand aan de Rozenstraat. De man kon echter geen aankoopbewijs overhandigen. Toen de agenten poolshoogte namen in het bedrijf troffen ze buiten computeronderdelen, 150 hennepstekken en drie honden in een kooi aan. De honden werden overgedragen aan de dierenambulance en de hennepstekken zijn in beslag genomen. De politie is op zoek naar de exploitant. De drie Tilburgers werden na verhoor in vrijheid gesteld.

Een vriendin van een van de verdachten, een 25 jarige vrouw uit Tilburg was het niet eens met de aanhouding van haar vriend. Dit liet ze merken door de agenten te beledigen. Ook zij werd in de Rozenstraat aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Politiehond Paco houdt man aan na inbraak bedrijf Sprang-Capelle

TILBURG De politie heeft vanmorgen op de Quirijnstoklaan een 36 jarige inwoner uit Budel aangehouden, die ervan wordt verdacht een inbraak te hebben gepleegd in een bedrijf, een horecagelegenheid gevestigd aan de Tilburgseweg in Sprang-Capelle. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie kreeg vanmorgen rond 03.00 uur een melding van een inbraak in het bedrijf. De aangever, een 45 jarige man uit Sprang-Capelle was poolshoogte gaan nemen en ontdekte dat er in zijn bedrijf een inbraak gepleegd was. De buit bestond onder andere uit geldlades met inhoud van diverse gokkasten. De dader(s) waren vertrokken in een gereedstaande grijze Volkswagen personenauto. Direct na de melding namen agenten posities in om de daders op te kunnen sporen. Korte tijd later werd de auto door agenten gesignaleerd op de parallelweg langs de Midden Brabantweg. Ter hoogte van de Steenweg reed de auto vervolgens de A261 op richting Tilburg. In de auto zaten op dat moment twee inzittenden. Toen de politie de auto een stopteken wilde geven, gaf de bestuurder gas en reed met hoge snelheid weg richting Tilburg. Het lukte de agenten de auto op de Quirijnstoklaan staande te houden. Beide inzittenden vluchtten te voet weg. Met behulp van politiehond Paco lukte het de agenten een van de verdachten, de 36 jarige man, kon korte tijd later aan te houden. Tijdens de aanhouding raakte hij gewond en werd voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de andere verdachte. In de auto troffen de agenten een deel van de buit aan. De auto bleek gestolen te zijn.

Snelheidscontrole op risicolocatie

TILBURG De politie controleert intensief op naleving van die regels die sterk van invloed zijn op de veiligheid in het verkeer en waarvan is vastgesteld dat die een relatie hebben met verkeersongevallen en slachtoffers. Daarom stelde de politie gisteren tussen 09.00 uur en 16.00 uur een snelheidscontrole in op de Ringbaan Oost ter hoogte van de Ceramstraat. De politie schreef in totaal 1500 bekeuringen uit. Een op de vijf passanten hield zich niet aan de maximum toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid betrof 117 kilometer.

Politie houdt preventieve fouilleeractie

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben gisteravond tussen 19.30 uur en 01.00 uur op drie locaties een preventieve fouilleeractie gehouden. De politie controleerde in de Jan Heijnsstraat, de Gasthuisring en de Lochtstraat. Er werden in totaal 145 personen gecontroleerd. Er werden geen wapens aangetroffen. Wel werden er 11 bekeuringen uitgedeeld voor het niet voeren van de juiste verlichting en bestuurden 2 automobilisten een auto terwijl ze onder invloed van alcohol verkeerden. In de Jan Heijnsstraat hield de politie een 24 jarige Tilburger aan die na controle op het bureau 295 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Op de Gasthuisring werd vanmorgen tegen 00.30 uur een 27 jarige Tilburgse automobilist aangehouden. Hij bleek 205 ug/l aan alcohol in zijn bloed te hebben. Tegen beide mannen wordt proces verbaal opgemaakt.

De Tilburgse politie fouilleert sinds november 2003 regelmatig preventief in het Tilburgse uitgaanscentrum en de gebieden op en rondom de Gasthuisring en Besterdring. Deze gebieden zijn aangewezen als risicogebied. In de aangewezen gebieden fouilleert de politie a-selectief, wat betekent dat ze in principe iedereen fouilleert en geen onderscheid maakt op basis van uiterlijke kenmerken. De maatregel preventief fouilleren heeft als doelstelling het aantal geweldsmisdrijven met wapens in Tilburg terug te dringen. Gemeente, Openbaar Ministerie en politie menen tevens dat er een preventieve werking van uitgaat

Auteur: Desiree Brabers