Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 18 januari

BERGEN OP ZOOM, 18 januari 2007

Snelheidscontroles

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag een snelheidscontrole op de Wouwsestraatweg. Van de 696 passanten waren er 92 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u. Op deze weg is maximaal 50 km/u toegestaan.
Reden voor de controle is de aanwezigheid van een fietsersstrook op de weg. Snelheidsovertredingen brengen de fietsers in gevaar.

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag een verkeerscontrole aan de Jan Vermeerlaan. Tussen 13.00 uur en 15.30 uur controleerde men 846 voertuigen. Hiervan waren er 83 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u. Op deze weg geldt een maximum van 50 km/u. Reden voor de controle was de oversteekplaats waar veel kinderen oversteken en de aanwezigheid van een fietsersstrook op de rijbaan. Snelheidsovertredingen brengen deze weggebruikers in gevaar en vergroten de kans op ongevallen.

Computers weg bij inbraken

ROOSENDAAL: De politie kreeg even na middernacht melding van een inbraak aan het Keulsveld. Onbekenden vernielden hier ruiten van een pand en namen een aantal computers weg. De politie heeft aangifte van inbraak opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Ook op de Luciadonk werd op eenzelfde manier ingebroken. De daders vernielden een aantal ruiten van een schoolgebouw en namen vervolgens computers weg. Dit gebeurde tussen woensdagmiddag en donderdag 02.00 uur. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: Onbekenden namen tussen woensdagmiddag en donderdagochtend een auto weg vanaf de Bunthof. Het gaat om een groene Ford Fiesta met kenteken GH-SR-46. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Auteur: Inge Rijgersberg