Politie Gelderland-Midden

Politie: tientallen meldingen van weersoverlast
Publicatiedatum: 18-1-2007 16:41:21

Arnhem (regio) Op de meldkamer van de politie Gelderland-Midden zijn donderdag tientallen meldingen gedaan van voorvallen als gevolg van de harde wind. Het ging daarbij vooral om omgewaaide bomen of andere voorwerpen die dreigden om te vallen zoals reclameborden. In Ede echter kwamen twee mensen om het leven nadat een boom op hun auto was gevallen. Buiten dit incident deden hebben zich tot op dit moment (16.45 uur) geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Vanaf half elf s ochtends was een duidelijke toename te zien in het aantal meldingen van weersoverlast. Tot omstreeks half vier werden naast alle andere (gebruikelijke) meldingen 66 incidenten gemeld die te maken had met weersinvloeden. In drie gevallen was sprake van verkeersongevallen met alleen blikschade. Die deden zich voor op de A12 rondom Arnhem en waren een gevolg van aanhangers die kennelijk waren omgewaaid. Bij de overige meldingen was sprake van materiele schade door afgewaaide takken en andere voorwerpen.

Dodelijk ongeval
Omstreeks half vier waaide een boom op een rijdende auto op de Rijksweg N224 in Ede, ter hoogte van Planken Wambuis. De bestuurder raakte daarbij bekneld en twee andere inzittenden kwamen om het leven. De N224 werd daarop direct afgesloten en zal dat tot nader bericht blijven. In Nijkerk kantelde omstreeks drie uur een vrachtauto op de Berencamperweg als gevolg van de harde wind. Voorzover bekend raakte daarbij niemand gewond maar ook hier is de rijbaan in beide richtingen afgesloten. Verkeer dat vanaf de A28 Nijkerk in wil wordt geadviseerd om te rijden via Harderwijk.

In Ede en omgeving waren in ieder geval de meeste meldingen (47). In de overige districten (Arnhem Veluwezoom en Rivierenland) waren dat er respectievelijk 13 en 6.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ede - Twee personen zijn vanmiddag rond 15.30 uur om het leven gekomen