De Unie


18/01/2007
Eerste AGORA Vrijwilligersprijs uitgereikt aan Roel Sillen 18 januari 2007 - Op 18 januari reikte in Culemborg de voorzitter van de HBO-Raad, Doekle Terpstra de eerste zogeheten AGORA Vrijwilligersprijsâ uit aan de heer Roel Sillen.

Hij heeft zorggedragen voor het vinden en trainen van een eerste lichting ambassadeurs voor het Huis voor de Zorg in Sittard. De âfunctieâ van ambassadeur en de opleiding betreffen een ander soort verantwoordelijkheid voor de vrijwilliger dan het traditionele vrijwilligerswerk voor âde gewone manâ. Tevens is er door en binnen de cursus sprake van een nieuwe vorm om het netwerk aan vrijwilligers uit te breiden. De prijs is een bronzen sculptuur (symbool van een bloeiend netwerk) en een geldbedrag van ⬠250,--

De AGORA Vrijwilligersprijs is een logische vervolgstap op de ontwikkeling van de post-hbo-opleiding âInnovatief Vrijwilligersmanagementâ. Deze prijs wil het werk van de coördinatoren vrijwilligerswerk stimuleren en belonen. AGORA is de beroepsvereniging voor de coördinatoren vrijwilligerswerk.

Het vrijwilligerswerk in Nederland omvat een breed scala van activiteiten. Ruim één op de vier Nederlanders werkt regelmatig als vrijwilliger voor een van de 100.000 officiële, geregistreerde verenigingen, 125.000 stichtingen of ontelbare buurt- en sportverenigingen.

---