Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Hoogeveen, 18-01-2007

Overstekende voetganger gewond
HAVELTE - Een inwoner van Wapserveen (leeftijd nog niet bekend) raakte woensdagmiddag gewond toen hij bij het oversteken van de Van Helomaweg in Havelte werd aangereden door een auto. De 41 jr. automobilist uit Leeuwarden zag de voetganger plotseling vanachter een bus de weg oplopen en kon niet meer op tijd stoppen. De voetganger is met in ieder geval een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis.

Proces-verbaal voor rijden onder invloed
EMMEN De politie maakt proces-verbaal op tegen een 42 jr. man uit Emmen. De man reed in de nacht van woensdag op vrijdag in een auto over De Bargies in Emmen terwijl hij gedronken had (0,9 promille). De politie controleerde nadat was gezien dat hij bij een café was weggereden.

Aanhanger gestolen
GIETEN Uit een schuur bij een boerderij aan de Bonnen in Gieten is woensdagmiddag tussen 14.00 en 21.00 uur een aanhanger gestolen. Het gaat om een groene aanhanger met een tandem as en gesloten bovenbouw, waarmee schapen vervoerd kunnen worden.

Politie onderzoekt tasjesroof
ASSEN De politie stelt een onderzoek in naar de twee personen die woensdagavond op de Klenckestraat in Assen de tas hebben gestolen van een 42 jr. vrouw uit die plaats. De vrouw liep tussen 18.30 en 19.00 uur over deze straat. Ze had haar tas over een schouder. Plotseling kwam er een man van achteren die de tas van haar schouder rukte. Hierna sprong hij bij een andere man achter op een fiets waarna ze verdwenen over de Groen van Pinkstererlaan richting Molenstraat. Volgens de vrouw gaat het om twee jongemannen van rond de 19 jr. met een blanke huidskleur. Eén van hen droeg een spijkerbroek met aan de zijkant één of meer kettingen. Beide mannen droegen een muts en één van hen ook nog een sjaal. (07-105394)

De politie vraagt getuigen van deze beroving of mensen die menen te weten wie deze daders zijn contact op te nemen met 0900-8844. Indien men anoniem wil blijven kan men ook bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

Inbraak tankstation
ELP In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een tankstation aan de Schoonloerweg in Elp. Men kwam binnen door met geweld de deur in te slaan. Men verdween met in ieder geval ene hoeveelheid rookwaren. (07-105461)

Politie houdt man aan op verdenking ernstige mishandeling VEENINGEN De politie hield woensdagavond een 46 jr. man uit Hoogeveen aan op verdenking van ernstige mishandeling. De man was eerder op de avond in een manege in Veeningen waarbij hij ruzie kreeg met een 49 jr. man uit De Wijk. Daarbij werd de man uit De Wijk meermalen geslagen en geschopt. Dit hield pas op door de tussenkomst van anderen. De geslagen man raakte zodanig gewond dat hij later in het ziekenhuis is opgenomen met o.a. een paar gebroken ribben. Daar deed hij aangifte waarop de verdachten in zijn woning is aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (07-105417)

Brandje in leegstaande woning
HOOGEVEEN In een leegstaande bovenwoning aan de Zonnehof in Hoogeveen brak woensdagavond brand uit. De woningen worden binnenkort gesloopt. Uit voorzorg is een aantal bewoners dat er nog woont gevraagd hun woning te verlaten. Toen de brandweer het brandje onder controle had konden ze terug. De politie houdt er rekening mee dat de brand is gesticht door jongeren die wel eens in de woningen rondhangen.

Geheime zenders uit de lucht
DARP De politie assisteerde woensdagavond medewerkers van het Agentschap Telecom bij het uit de lucht halen van geheime zenders in twee woningen aan de Veldweg in Darp. Bij een 48 jr. man werden een 1000 Watt zender en een niet toegestane 27 Mc bak in beslag genomen. Bij een 23 jr. man een 400 Watt zender en ook een illegale Mc bak. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. De in beslag genomen zenders stoorden in een ruime omgeving de radio en TV ontvangst.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 45 1280.