Van Lanschot Bankiers


click to confirm your print

14-12-2006

Stork roept derde BAVA bijeen

Stork zal op 18 januari 2007 in Amsterdam een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders bijeen roepen op verzoek van haar aandeelhouders Centaurus Capital Ltd en Paulson & Co Inc ("C&P"). Op de agenda van de bijeenkomst staan twee moties die C&P in een brief van 23 november 2006 aan Stork kenbaar hebben gemaakt: Ten eerste willen C&P stemmen over het opzeggen van het vertrouwen in de Raad van Commissarissen. Acceptatie van deze motie betekent in wezen het ontslag van de hele Raad van Commissarissen. Ten tweede stellen C&P voor om alle beslissingen van de Raad van Bestuur aangaande acquisities of desinvesteringen boven 100 miljoen euro te laten goedkeuren door de algemene vergadering van aandeelhouders.

Stork vindt dat de voorgestelde moties volledig onverdedigbaar, onverantwoord en niet in het belang van de onderneming en haar belanghebbenden zijn. Stork is er van overtuigd dat de voorstellen van C&P aandeelhouderswaarde vernietigen en slecht zijn voor de business. Derhalve roept zij haar aandeelhouders op deze voorstellen te verwerpen.

In overeenstemming met de statuten van Stork zal de onderneming desalniettemin voldoen aan het verzoek van C&P om een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders bijeen te roepen. Deze vergadering zal gehouden worden op 18 januari 2007 om 14.00 uur in Amsterdam. Details zullen op korte termijn bekend gemaakt worden.

De motie om het vertrouwen op te zeggen is niet alleen gebaseerd op onterechte en verkeerde argumenten, maar zal ook leiden tot een verslechtering van de reeds bestaande turbulente situatie waarin Stork zich bevindt, met ernstige negatieve gevolgen voor haar activiteiten.

De motie om de bevoegdheid van de Raad van Bestuur om acquisities en desinvesteringen te doen, te beperken tot 100 miljoen euro zal de mogelijkheid om slagvaardig te opereren ernstig beperken en zal een negatieve invloed hebben op Storks groeistrategie. Daarom roepen we de aandeelhouders op om beide voorstellen te verwerpen.

In de bijgevoegde brief aan de aandeelhouders, die een integraal onderdeel vormt van dit persbericht, bespreekt Stork enkele van de belangrijkste onderwerpen die door C&P zijn aangedragen.

C&P hebben op 23 november een open brief aan de aandeelhouders gestuurd en op dezelfde datum een brief aan de Raad van Commissarissen. Aangezien C&P ons verzocht hebben om alle aandeelhouders te informeren omtrent hun motivatie en uitleg voor het verzoek tot het houden van deze Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, zijn beide brieven te vinden op onze website www.stork.com.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75 of 06 - 51 98 40 54

Stork Shareholders letter Zie het origineel
PDF Persbericht

back