Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Minister Veerman bezoekt de Grüne Woche in Berlijn


11-01-2007 - Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) bezoekt op donderdag 18 en vrijdag 19 januari de Internationale Grüne Woche in Berlijn. De Grüne Woche is de grootste Europese consumentenbeurs op het gebied van landbouw, tuinbouw en voeding.

Op donderdagavond woont de minister de officiële opening van de Grüne Woche door de Duitse bondskanselier Merkel bij. Daarnaast spreekt onder meer de voorzitter van de Europese Commissie Barroso.

Op vrijdag ontvangt Veerman om 08.00 uur in het Nederlandse paviljoen de Duitse landbouwminister Seehofer en de burgemeester van Berlijn Wowereit bij de start van de officiële rondgang over de Grüne Woche. Het Nederlandse paviljoen is in hal 18.

Tussen 09.00 en 10.00 uur is er in het Nederlandse paviljoen gelegenheid voor journalisten om met minister Veerman te praten.

In de loop van de ochtend maakt Veerman een rondgang over de beurs gevolgd door een lunch op uitnodiging van Seehofer. Voor deze informele lunch zijn de op de beurs aanwezige EU/EFTA (European Free Trade Association) ministers uitgenodigd.

Van 15.15 tot 16.00 uur is de minister aanwezig op de Ländertag Nordrhein-Westfalen 2007 in hal 20/21. Samen met Europees Commissaris voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling Fischer Boel en landbouwminister Uhlenberg van de deelstaat Nordrhein-Westfalen neemt hij deel aan een publieksmanifestatie over groenten en fruit.

De Grüne Woche vindt plaats in de Messe Berlin, Messdamm 22 in Berlijn. De beurs trekt een kleine 450.000 bezoekers en er nemen zo'n zestig landen aan deel met nationale paviljoens. Nederland is sinds 1953 aanwezig op de Grüne Woche en is daarmee de oudste buitenlandse deelnemer. De Nederlandse inzending van 1600 m2 heeft uitdrukking aan de handelspositie die agrarisch Nederland heeft op de Duitse markt. De basis van de Nederlandse presentatie zijn versterking van het imago van de landbouw en reclame voor Nederlandse producten.

Voor meer informatie over de Grüne Woche zie www.gruenewoche.de