het Autotron in Rosmalen wordt de regionale fietsverlichtingsactie Noord-Brabant feestelijk afgesloten. De fietsverlichtingsactie startte in oktober. Naast strenge controles op verlichting door de politie is dit jaar extra aandacht besteed aan voorlichting en educatie aan scholieren. Juist in deze doelgroep vallen veel slachtoffers door het niet juist gebruik van fietsverlichting. Alle scholen ontvingen een lesbrief fietsverlichting en alle scholieren werden uitgenodigd mee te doen met de grote prijsvraag Bling Bling, Show Your Bike. Binnen deze prijsvraag bouwden scholieren zeer opvallende 'metamorfietsen'. Voor een betere zichtbaarheid in de donkere maanden maar dan met een knipoog. In totaal werden in het basis- en voortgezet onderwijs 55 fietsen 'gepimpt'. Uit dit grote aantal fietsen zijn in een voorselectie 5 klassen... afz: "S. van Lith" Provincie Noord-Brabant


Uitnodiging voor de pers


Finale prijsvraag Bling Bling, Show Your Bike


Jury kiest 18 januari uit vijf genomineerde scholen de meest opvallende en zichtbare fiets van de provincie Noord-Brabant.


Met de finale van de prijsvraag Bling Bling, Show Your Bike in het Autotron in Rosmalen wordt de regionale fietsverlichtingsactie Noord-Brabant feestelijk afgesloten. De fietsverlichtingsactie startte in oktober. Naast strenge controles op verlichting door de politie is dit jaar extra aandacht besteed aan voorlichting en educatie aan scholieren. Juist in deze doelgroep vallen veel slachtoffers door het niet juist gebruik van fietsverlichting. Alle scholen ontvingen een lesbrief fietsverlichting en alle scholieren werden uitgenodigd mee te doen met de grote prijsvraag Bling Bling, Show Your Bike. Binnen deze prijsvraag bouwden scholieren zeer opvallende 'metamorfietsen'. Voor een betere zichtbaarheid in de donkere maanden maar dan met een knipoog. In totaal werden in het basis- en voortgezet onderwijs 55 fietsen 'gepimpt'. Uit dit grote aantal fietsen zijn in een voorselectie 5 klassen van verschillende scholen genomineerd om hun 'metamorfiets' in het Safety Experience Center in het Autotron Rosmalen aan een vakkundige jury aan te prijzen. De genomineerde scholen zijn:

1. Two College Tilburg, voortgezet onderwijs, eerste klas.
2. De Hooght Waspik, basisonderwijs, groep 8.
3. Heilig Hartschool Dongen, basisonderwijs, groep 7.
4. De Kikkenduut Oisterwijk, basisonderwijs, groep 8.
5. Francisscusschool Bladel, basisonderwijs, groep 7-8.


In de jury zitten vertegenwoordigers van Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond, het provinciebestuur en de politie. In aanwezigheid van in totaal 175 klasgenoten en andere genodigden zal de jury in de beste Idols-traditie de nodige kritische vragen stellen aan de bouwers. Eén van de klassen zal 500 euro verdienen tijdens dit jongerenevenement. Na de jury-uitslag genieten alle aanwezigen nog van spectaculaire demonstraties van het Extreme Bike team en de instructeurs van het Safety Experience Center.

De prijsvraag Bling Bling, Show Your Bike is onderdeel van de regionale fietsverlichtingsactie Noord-Brabant. Binnen deze actie werken 61 gemeenten in de regio's Midden-Brabant, 's-Hertogenbosch, Noordoost- en Midden-Brabant, de provincie, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, de politie, de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland samen. Ook sluit de prijsvraag naadloos aan bij de landelijke campagne 'Val op, daar kun je mee thuis komen' en is de prijsvraag als project 'BVL-goedgekeurd' voor scholen in het voortgezet- en basisonderwijs.
---