Gemeente Harlingen

Uitreiking 1e energiebox Energieservice aan huis

16-1-2007

In november 2006 werden inwoners van de gemeenten Franekeradeel, Harlingen, Vlieland, Terschelling, Het Bildt, Menaldumadeel, Ferwerderadiel en Leeuwarderadeel met een inkomen op bijstandsniveau door de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân uitgenodigd deel te nemen aan het project "Energieservice aan huis". Dit project heeft tot doel om mensen met een laag inkomen te helpen met het bezuinigen op hun energiegebruik en zodoende te besparen op de energierekening en bij te dragen aan een beter milieu. Het project wordt gesubsidieerd door het ministerie van VROM en uitgevoerd door de stichting Collusie in samenwerking met de Dienst. Door deze subsidie kunnen gedurende twee jaar maximaal 1000 mensen per jaar met een inkomen op bijstandsniveau en met een zelfstandige huishouding aan dit project meedoen. Deelname aan dit project houdt in dat door een deskundige energieadviseur aan huis een energiescan wordt gedaan en daarna ontvangt de deelnemer een advies op maat. Men ontvangt tevens een energiebox met energiebesparende materialen ter waarde van EUR 40. Vervolgens kan een adviseur de deelnemer helpen bij het aanbrengen van materialen uit de energiebox maar ook bij het aanbrengen van zaken als bijv. een spaardouchekop, tochtstrippen en radiatorfolie tot een gratis bedrag van EUR 75.

Na de uitnodiging van de Dienst hebben 800 mensen zich aangemeld. Aan een van hen, mevrouw P. Groeneveld woonachtig in Franeker, wordt op donderdag 18 januari 2007 om 12.30 uur de eerste energiebox uitgereikt door de heer Th. Twerda, voorzitter van het bestuur van de Dienst. Bij die uitreiking zijn ook aanwezig de heer A. Dijkstra van de Milieudienst Fryslân en de heer H. Groot van de Stichting Collusie.

Wanneer inwoners van de bovengenoemde 8 gemeenten met een inkomen op bijstandsniveau alsnog aan dit project mee willen doen worden zij uitgenodigd zich te melden op het gratis telefoonnummer van de Stichting Collusie 0800-2222200 op maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur.