Digitale Gemeente Houten

Informatieavond jongerenproject Het Rond

dinsdag 16 januari 2007 - Bron: Gemeente Houten

In het voorjaar van 2007 wordt gestart met de herinrichting van Het Rond. In dit kader heeft Makeblijde het project Rondhangen georganiseerd met scholieren van College De Heemlanden en het Wellantcollege. De scholieren hebben ontwerpen voor Het Rond gemaakt, onder begeleiding van afgestudeerden van de Gerrit Rietveld Academie. De ontwerpen variëren van een Walk of Fame voor Houten tot een sofa die het huiskamergevoel moet versterken.

Informatiebijeenkomst
De veertien beste ontwerpen zijn tot eind januari tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek (Onderdoor 158). Op donderdagavond 18 januari om 19.00 uur vindt in de bibliotheek een informatiebijeenkomst plaats over het jongerenproject. Bezoekers worden dan geïnformeerd over de procedure en scholieren geven een toelichting op de ontwerpen. Ook kunnen ze op die avond hun mening over de ontwerpen geven via een stemformulier.

Jurering en procedure
Een deskundige jury van zowel professionals, inwoners van Houten als jongeren zal in januari het beste ontwerp kiezen. Ook stemformulieren van inwoners tellen mee in de jurering. Het is ook mogelijk om tijdens openingstijden in de bibliotheek een stemformulier in te vullen. Op 9 februari wordt het winnend ontwerp bekend gemaakt. Het is de bedoeling dat dit ontwerp in samenwerking met de winnaars verder wordt uitgewerkt en wordt ingepast in Het Rond.

Landelijk kader
Het project sluit aan bij de landelijke actie Kindvriendelijke steden, een initiatief van Jantje Beton en Vereniging Nederlandse Gemeenten. Het heeft als doel gemeenten leefbaarder voor kinderen te maken door ze bij de openbare ruimte te betrekken.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).