'Boer vindt toekomst'

Cah dronten

'Boer vindt toekomst'

Dronten/Houten:- De afgelopen maanden hebben 200 jongeren van groene scholen uit het hele land, van VMBO tot universiteit, hun visie ontwikkeld op de landbouw in 2016. Hun 'puzzelstukjes'vormen samen een beeld van de toekomst van de Nederlandse landbouw. Donderdag 18 januari presenteren zij hún visie op de toekomst van de landbouw op de 'Oogstdag'.

De Oogstdag is het sluitstuk van het project 'Jongleren met visie' van de Groene Kennis Coöperatie van het ministerie van LNV. Ruim een jaar geleden verscheen de nota 'Kiezen voor Landbouw'.Daarin wordt een visie geschetst op de toekomst van de Nederlandse agrarische sector met als doel in de volle breedte een discussie aan te wakkeren over hoe deze sector er in de komende jaren uit komt te zien. Als reactie heeft de Groene Kennis Coöperatie leerlingen en studenten in het Groene Onderwijs uitgedaagd om ook hun bijdrage aan deze discussie te leveren De afgelopen maanden hebben zij hun eigen visie ontwikkeld op wonen, werken en leven in de groene ruimte van de toekomst.

Aan de hand van een toolkit zijn docenten, studenten en leerlingen aan het werk gegaan met de ontwikkeling van hun visie. De toolkit bevat bijvoorbeeld een 'Agrarisch dagblad van de toekomst' en een docenthandleiding ter inspiratie. Leerlingen en studenten hebben zelf gekozen in welke vorm zij hun visie weergeven. Dat kan van alles zijn, een film, een website, een radiospot of een maquette. Op de afsluitende 'Oogstdag' wordt deze bonte verzameling visies in de vorm van een tentoonstelling gepresenteerd. Een jury kiest de meest creatieve en de meest bruikbare visies en presenteert deze docenten en overige aanwezigen.