Gemeente Etten-Leur


Fietsen op Stationsplein worden verwijderd

De gemeente Etten-Leur en de Nederlandse Spoorwegen houden donderdagochtend 18 januari een actie op het Stationsplein, waarbij alle fietsen die daar lukraak zijn weggezet, worden verwijderd. De fietsen worden opgepakt en naar de bewaakte fietsenstalling aan de Spoorlaan gebracht. Daar kunnen de eigenaren ze later ophalen.

De fietsenstalling bij het NS-station wordt momenteel opgeknapt en heringericht. Verwacht wordt dat de nieuwe stalling op 26 januari a.s. kan worden opgeleverd.

Zolang de NS-fietsenstalling niet kan worden gebruikt, kunnen fietsen gratis worden gestald in de bewaakte fietsenstalling achter het schoolgebouw aan de Spoorlaan. Met tekstborden op het Stationsplein wordt op deze service gewezen. Ook zijn er aan de verkeerd gestalde fietsen labels bevestigd waarmee gewezen wordt op de bewaakte en kostenloze stalling.

Echter, de nodige mensen maken van dit aanbod geen gebruik en stallen hun fietsen her en der op het Stationsplein, hetgeen tot chaos en onveiligheid leidt.

Daarom wordt er tot een vriendelijke actie overgegaan en worden de fietsen naar de stalling overgebracht.

Niet uitgesloten is dat er na 26 januari krachtiger wordt opgetreden tegen verkeerd gestalde fietsen en dat ze dan worden overgebracht naar de gemeentewerf aan de Hermelijnweg. Daar kunnen de eigenaren ze ophalen, maar wel tegen betaling van de kosten.

20070117\pwm\0296
Week in...week uit
Verordeningen
UIT in 2007
Er is 1 vacature

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl