Milieudienst Rijnmond

Stank van recycled asfalt in Rotterdam-Hillegersberg

17.01.2007

Woensdag 10 en donderdag 11 januari ontvangt de meldkamer in totaal 26 meldingen uit Rotterdam-Hillegersberg-Schiebroek-Terbregge. Bewoners omschrijven de overlast onder meer als een zwavelachtige stank en rottingslucht.

Na onderzoek van de uitrukdienst van de meldkamer van de DCMR blijkt dat aannemer Dutch Infra Tech de stank veroorzaakt. Het bedrijf is bezig met het aanleggen van een verharding op het bedrijventerrein aan de Boezembocht. Hiervoor wordt gerecycled asfalt gebruikt waarin onder andere kleine houtdeeltjes zitten. Omdat het materiaal al langer opgeslagen ligt, zijn de houtdeeltjes gaan broeien. Hierdoor zijn zwavelhoudende verbindingen ontstaan die bij verwerking stankoverlast veroorzaken. Door de (zuid-)westelijke windrichting ondervinden de Rotterdamse woonwijken Hillegersberg, Schiebroek en Terbregge stankoverlast.

De gemeente Rotterdam heeft vergunning verleend voor de werkzaamheden. In verband met de stankoverlast is het werk (tijdelijk) stilgelegd. Tegen het bedrijf is proces verbaal opgemaakt.

Een korte toelichting op bovenstaand voorval staat in het Milieubericht. De DCMR Milieudienst Rijnmond publiceert dit bericht wekelijks in de regionale huis-aan-huiskranten van Maasstad Weekbladen. Zie ook Last van verlichte kassen en sportvelden.