Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland begint aan tweede seizoenshelft A1GP

Taupo, 18 januari 2007

Na een pauze van een maand begint A1 Team Nederland in Taupo, Nieuw Zeeland aan de tweede helft van het A1GP seizoen. Op het gloednieuwe circuit van Taupo wordt de zesde race van dit seizoen verreden. Na een lange reis is het team begonnen met de voorbereidingen.

Het team heeft zich gedurende de pauze weer volledig op kunen laden om voluit te gaan en is na de diskwalificatie in Indonesie nog eens extra gebrand op een heel goed resultaat dit weekend.

Voor alle teams is het circuit volledig nieuw en het zou dan ook wel eens erg spannend kunnen worden op de bochtige baan, waar de toeschouwers een compleet vrij zicht hebben op bijna de gehele baan.

A1 Team Nederland coureur Renger van der Zande liep vanochtend al een rondje over het circuit om de baan te verkennen voor zijn Rookie sessie op vrijdagochtend. "Het is een leuke baan, lijkt een beetje op een kartcircuit. Ik ben voor het eerst in Nieuw Zeeland en het land is erg mooi, veel spectaculaire natuur en dus ook een mooi circuit. Je kan bijna de gehele baan zien en dat is erg speciaal. Ik heb er wel zin in. Het mooie weer is er ook, dus volgens mij ga ik me wel vermaken. Het is top hier".

Jeroen Bleekemolen is looking forward to racing again after a months break; The last few years I had a lot of racing, almost every week and if you have no race for more than a month you start to miss it. Although this was a 40 hour trip you cannot wait to get on a plane and come here and race. The track is quite interesting, it's not a very fast circuit. Nobody knows this track, which will be good for us I think. Of course you can really say something about the circuit after you have driven".

Jeroen Bleekemolen kijkt er erg naar uit om weer te racen na de pauze van een maand; "De laatste paar jaar had ik veel races, bijna iedere week en als je dan een maand lang geen race hebt ga je het toch wel missen. Ondanks de reis van 40 uur kan je niet wachten om weer in het vliegtuig te stappen en hierheen te komen en te racen. De baan is interessant, het is niet een heel snel circuit. Niemand kent de baan nog en dat is denk ik goed voor ons. Natuurlijk kan je pas echt wat zeggen over de baan als je eenmaal gereden hebt".

Het circuit van Taupo, gelegen in een spectaculair landschap vlak onder Tauhara Mountain en vlak bij Lake Taupo heeft een lengte van 3,5 km en is van een clubcircuit in korte tijd omgebouwd tot een volwaardig racecircuit met een FIA 2 goedkeuring. Het is de eerste keer dat Nieuw Zeeland gastheer is van een groot internationaal autosport evenement en de race is dan ook compleet uitverkocht.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com

Rechtenvrij beeldmateriaal is beschikbaar op www.A1teamnedfoto.nl